Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adobe Flash läggs ner

Adobe meddelar på sin nyhetsblogg att Adobe Flash Player läggs ner.

Adobe Flash Player är ett insticksprogram som ursprungligen skapades av Macromedia 1996. Sedan 2005 har Adobe utvecklat och gett ut programmet. Nu rapporterar Adobe på sin nyhetsblogg att de kommer avveckla stödet för Flash.

– Om ett format inte fanns uppfann vi det, exempelvis Flash eller Shockwave. Över tid och i samband med att nätet utvecklades tog många till sig de nya formaten. De blev en grund för en del öppna standarder och därmed även en essentiell del av nätet, skriver Adobe.

Utvecklingen som skett och de nya standarderna som kommit gör dock nu att Adobe inte ser någon mening med att ha kvar Flash-formatet. I samarbete med Apple, Facebook, Google, Microsoft och Mozilla kommer därför Adobe påbörja ett avvecklingsarbete av Flash som kommer vara klart 2020.

Företaget planerar att sluta uppdatera och distribuera formatet i slutet av 2020 och de uppmanar utvecklare att flytta över redan existerande Flash-innehåll till andra plattformar.

Adobe skriver även att de kommer fortsätta jobba för att ligga i bräschen för utvecklingen av nya webstandarder. De kommer fortsätta engagera sig i att vidareutveckla HTML5 och vara aktiva i WebAssembly Community Group. Adobe avslutar pressbrevet med att skriva:

– Adobe kommer fortsätta att tillhandahålla de bästa redskapen och tjänsterna för designers och utvecklare så de kan fortsätta skapa fantastiskt innehåll för nätet.

Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.