Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple uppdaterar utvecklarbetan av IOS 11

Den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare har precis släppts. Betan innehåller uppdateringar av notiscenter, ikoner, Airdrop med mera.

Nu har Apple släppt den fjärde betaversionen av IOS 11 för utvecklare. Registrerade utvecklare kan ladda ner betaversionen via Apples utvecklarcenter. Uppdateringen innehåller flera uppdateringar av bland annat notiscenter, ikoner och Airplay.

Det har nu blivit lättare att hantera notiser från den låsta skärmen. Genom att svepa från höger till vänster på en notis kan du välja att visa eller rensa notisen. När du sveper från vänster till höger kan du välja att öppna notisen med hjälp av Touch ID. Det går även att trycka på en notis för att öppna den och om du gör en lång svepning från höger till vänster tas notisen bort direkt.

Apparna Anteckningar, Påminnelser och Kontakter har fått nya ikoner. Ikonerna ser i princip ut som tidigare men vissa förenklingar har gjorts. För vissa kan ikonen för Påminnelser upplevas som konstig eftersom punkterna är placerade på höger och inte vänster sida.

Det har även skett vissa ändringar i Inställningar. Om du går in i "Allmänt" och vidare till "Om" visar nu kapaciteten hela ditt lagringsutrymme istället för att visa tillgängligt lagringsutrymme med utrymmet som IOS upptar borträknat. Airdrop har fått sin egen sektion i Inställningar under Allmänt där det går att bestämma vem din enhet ska kunna upptäckas av. Innan gick detta endast att ställa in via kontrollcenter.

Sedan finns det även några små justeringar som att wifi-ikonen uppe i vänstra hörnet har något tjockare linjer och det går nu att även uppdatera App Store genom att svepa nedåt på skärmen i betaversionen av IOS 11.

En publik betaversion tros komma någon gång under denna vecka rapporterar Macrumors.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.