Rykte: Ny Iphone SE kommer i augusti

Iphone SE kan uppdateras redan nästa månad med ny processor, men bibehållen design.

Våren 2016 presenterade Apple en ny Iphone med fyratumsskärm – #Iphone SE. Den blev snabbt populär jämte sina syskonmodeller bland kunder som föredrar något mindre skärmar, men har inte uppdaterats sedan dess. Enligt nya uppgifter kan det vara dags redan nästa månad.

Det är den franska bloggen Igeneration [Google-översatt från franska] som pratat med en källa och Geeky Gadgets fyller på med lite mer information. Ryktena säger att det blir två telefonevent i höst, ett i augusti och ett i oktober, vilket skulle vara ovanligt. Det skulle däremot inte vara omöjligt att Apple uppdaterar Iphone SE endast genom en uppdatering av sina webbsidor.

Nästa generation Iphone SE uppges få ny processor och ett lägre pris, men ska behålla samma design som den nu gällande. Nuvarande SE är utrustad med en A9-processor och nästa version uppges få samma A10 som finns i Iphone 7. Primärminnet, lagringen och färgalternativen uppges också vara desamma i den kommande uppdateringen.

Prislappen för en Iphone SE ligger idag på 489 euro (i Sverige kostar den från 4 712 kronor), enligt ryktet kommer den nya modellen istället att kosta från 399 euro.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.