Oneplus 5 kan stänga av sig vid nödsamtal

Flera personer har rapporterat att deras Oneplus 5 stängt av sig när de har försökt ringa nödsamtal.

Oneplus lanserade tidigare i somras Oneplus 5. För en relativt billig peng får den som köper en Oneplus mycket hårdvara för pengarna. Dock rapporterar nu flera kunder att telefonen stängt av sig när de försökt ringa nödsamtal.

Det är oklart exakt vad det är som orsakar att telefonen stänger av sig men det kan ha att göra med att larmcentralen i vissa fall kan pinga din telefons GPS-signal för att snabbt kunna ta reda på varifrån du ringer.

Både personer i USA och Storbritannien har rapporterar att telefonen stängt av sig när de försökt ringa larmcentralen. Det verkar dock inte vara ett problem i alla länder. I ett uttalande till Android Police säger Oneplus:

– Vi har kontaktat de kunder som rapporterat om problemet och granskar för närvarande problemet. Vi ber alla som erfar likande problem att kontakta oss genom att mejla support@oneplus.net.

Läs mer:
Andreas testar Oneplus 5

Kommentarer
11 svar

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.