Företag kan nu svara på recensioner i App Store

Apple har skapat en ny roll som ska göra det lättare för utvecklare och deras kundtjänst att svara på recensioner i App Store.

Apple meddelar på sin utvecklarportal att företag nu kan låta sin kundtjänst svara på recensioner i App Store. Företagen behöver bara gå in i Itunes Connect och registerna de önskade personerna som ”Customer Support”. Alla som är registrerade som administratörer eller konsumentsupport har möjlighet att bemöta kritik eller svara på recensioner i App Store.

Den nya rollen är egentligen en hopslagning av två tidigare roller, nämligen ”Manager” och ”Marketer”. Personer som innan 13:de juli hade någon av de tidigare rollerna får nu automatiskt den nya rollen. I Itunes Connect kommer de med kundtjänstbehörighet direkt till sektionen för betyg och recensioner när de klickar på fliken för Mina appar.

Att besvara omdömen är inget nytt utan har fungerat sedan i mars när nya Storekit släpptes, men då var det endast administratörer som kunde svara på recensioner i App Store.

Kommentarer
3 svar

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.