Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Star Wars fyller 40 år

Igår var det hela 40 år sedan det episka rymdäventyret krönte vita duken och skapade historia på ett sätt förändrade en ung 99mac-redaktion.

Den 25 maj 1977 hade Star Wars premiär, en film som efter dess fenomenala framgångar fick den särskiljande undertiteln Episode IV - A New Hope när den blev en del av en trilogi.

Den då relativt färska regissören George Lucas lyckades med konststycket att skapa en rymdopera som mer liknade en western i rymden än dåtidens science fiction-filmer, och detta kompletterades av pampiga musikspår signerade kompositören John Williams som likt handlingen var helt olik dåtidens sci-fi på vita duken.

Men innovationen slutade inte där. Lucas använde sig även av praktiska effekter på ett helt nytt sätt, något som gav upphov till divisionen Industrial Light & Magic där helt nya tekniker för visuella effekter behövde uppfinnas för att Lucas vision skulle kunna bli verklighet. Industrial Light & Magic har sedan dess legat i framkant för visuella effekter även när filmbranschen gick över till digitala effekter.

Star Wars fyller 40 när serien är inne i en ny guldålder, med en ny del i huvudserien (The Force Awakens) lanserad 2015 och den åttonde delen (The Last Jedi) på gång i december. Den nya ägaren Disney har dessutom satsat på att släppa sidoberättelser som går in på djupet i det som händer mellan seriens huvuddelar.

Rogue One, som berättar historien om hur rebellerna fick tillgång till planerna bakom Dödsstjärnan, släpptes 2016 och filmen som berättar historien om galaxens största charmör Han Solo ska släppas nästa år. Kommer vi att få reda på vem som sköt först, Han eller Greedo? Tiden får utvisa detta.

Grattis igen Star Wars, till dessa och de kommande 40 åren!

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.