Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tips

7 busenkla Workflow-flöden

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Appen #Workflow köptes nyligen upp av #Apple, vilket gjorde många användare osäkra på appens framtid. Nu har Apple dock släppt en uppdatering till Workflow, vilket tyder på att den kommer finnas kvar åtminstone inom den närmaste framtiden. Dessutom har Workflow i Apples regi blivit gratis, så det är ett perfekt tillfälle att ladda hem den och börja utforma kraftfulla arbetsflöden.

Här är sju bra automatiseringar för att komma igång. Med lite övning går det dock att skapa betydligt mer avancerade flöden. Dela gärna dina egna bästa flöden i kommentarerna!

1. Publicera en bild på flera sociala medier samtidigt

Ett bra tidsbesparande litet arbetsflöde för dig som vill dela med dig av dina bilder inte bara på Facebook, Instagram, Twitter eller Tumblr utan allihopa på en gång.

2. Trumma och cymbal

Ett bra flöde att aktivera när du precis dragit en otroligt rolig oneline, för en förhöjd komisk effekt. Ljudfilen läggs i Workflow-mappen i Icloud Drive (eller Dropbox), och körs.

3. Kör igång lite bra musik

Om du inte litar på Siri för att ta fram bra musik åt dig, kan du förbereda en ordentligt bra spellista som du sedan kan göra igång med bara ett enda tryck. Det här arbetsflödet är väldigt enkelt, och innehåller bara två kommandon.

4. Texta din ankomsttid

Här används Kartor för att beräkna restiden, i kombination med Meddelanden för att skicka information till en närstående om ankomsttiden. Arbetsflödet kan läggas på hemskärmen, så med bara ett tryck kan hela processen genomföras. Totalt krävs fyra kommandon; först ankomstplatsen i form av en adress, därefter restiden, därefter en kort text att använda med restiden, och slutligen en mottagare från kontaktlistan.

5. Beställ pizza

Ett onödigt men bekvämt litet flöde. Kartor letar upp alla pizzerior inom en radie av 1,5 kilometer, och därefter kan vi välja från en lista, och slutligen ringer Workflow upp pizzerian för att lägga en beställning. Överkurs är också att på slutet ta fram en vägbeskrivning till pizzerian ifråga för upphämtning.

6. Upptäck gamla bilder

Här låter vi Workflow leta igenom bildbiblioteket bland de senaste två årens fotografier, och välja ut ett på måfå. Vi kan enkelt förfina sökningen genom att lägga till ett antal kriterier, så som betyg eller att Workflow bara ska välja bland favoritbilder.

7. Gör en animerad GIF

Ett busenkelt flöde för att sätta ihop en snabb serie bilder till en animerad GIF-bild, perfekt för att lysa upp tillvaron i en gruppchatt i Facebook Messenger eller Meddelanden. I exemplet tar jag bara den senaste fotot taget med Apples "burst mode" och omvandlar till en GIF, men det går att välja bilder utifrån andra kriterier.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.