Apple släpper Mac OS 10.12.5

Apple uppdaterar operativsystemet Mac OS till version 10.12.5, som erbjuder buggfixar och andra mindre åtgärder.

#Apple har idag släppt en rad uppdateringar till sina operativsystem, och vad gäller #Mac OS släpps version 10.12.5. Liksom övriga uppdateringar som släpps idag är detta en mindre versionsuppdatering som inte verkar innehålla nya funktioner. Istället ligger fokus på buggfixar och andra under ytan-förbättringar.

Enligt Apple åtgärdar uppdateringen bland annat ett problem där ljud fungerade dåligt med USB-hörlurar. Stöd införs också för installation av Windows 10 Creators Update utan skiva med hjälp av Boot Camp. Även musikappen Itunes har uppdaterats till version 12.6.1, också här med buggfixar och prestandaförbättringar.

Uppdateringen är gratis och sker i vanlig ordning via Programuppdatering från Mac App Store.

Kommentarer
3 svar

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.

Den här veckan är det premiär för en opera om Steve Jobs i Santa Fe, USA. Det har tagit två år att förbereda uppsättningen som kommer att köras endast sex gånger.

Företaget Nonda har flertalet produkter för att hjälpa disträa och glömska personer. Nyligen testade vi den smarta nyckelhittaren Ihere som även kunde användas som selfie-kontroll. Nu åker Nondas produkt Zus in i vårt testlabb.