Rykte: Iphone 8 kan försenas

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.

Förväntan på Apples nästa Iphone-uppgradering är stor, och uppföljaren till Iphone 7 och 7 Plus förväntas lanseras i september, som Apple brukar göra. En analytiker på firman KGI rapporterar nu att massproduktion av telefonen kan komma att senareläggas ända till oktober eller november.

Bakom rapporten står analytikern #Ming-Chi Kuo, som ofta tidigare visat sig ha goda insikter i just Apples produktionsled. Enligt Kuo beror förseningen på att nya #Iphone 8 innehåller flera helt nya komponenter, som Apple specialbeställer. Att producera tillräckligt många komponenter är därför en flaskhals, rapporterar 9to5mac.

Vid sidan av helt nya Iphone 8 väntas Apple också släppa #Iphone 7S och 7S Plus, och dessa tror Kuo kommer att börja säljas vid normalt tid, alltså september. Om uppgifterna stämmer kan köpsugna Apple-entusiaster som vill ha företagets nya flaggskepp alltså behöva vänta till början av 2018 i många fall.

Kommentarer
9 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.