Rykte: Iphone 8 kan försenas

Bristande tillgång på komponenter kan skjuta fram produktionen av Apples nästa Iphone till oktober eller november.

Förväntan på Apples nästa Iphone-uppgradering är stor, och uppföljaren till Iphone 7 och 7 Plus förväntas lanseras i september, som Apple brukar göra. En analytiker på firman KGI rapporterar nu att massproduktion av telefonen kan komma att senareläggas ända till oktober eller november.

Bakom rapporten står analytikern #Ming-Chi Kuo, som ofta tidigare visat sig ha goda insikter i just Apples produktionsled. Enligt Kuo beror förseningen på att nya #Iphone 8 innehåller flera helt nya komponenter, som Apple specialbeställer. Att producera tillräckligt många komponenter är därför en flaskhals, rapporterar 9to5mac.

Vid sidan av helt nya Iphone 8 väntas Apple också släppa #Iphone 7S och 7S Plus, och dessa tror Kuo kommer att börja säljas vid normalt tid, alltså september. Om uppgifterna stämmer kan köpsugna Apple-entusiaster som vill ha företagets nya flaggskepp alltså behöva vänta till början av 2018 i många fall.

Kommentarer
9 svar

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.