Apple anställer utvecklaren Tim Dashwood

Tim Dashwood har gjort flera plugin till videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro, och nu har Apple anställt honom.

Apples senaste rekrytering lägger ytterligare ved på brasan kring ryktena om företagets satsning på förstärkt verklighet. Enligt FCP har nämligen utvecklaren Tim Dashwood börjat jobba på företaget. Dashwood är mest känd för att ha skapat en rad plugin till videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro.

Dashwoods mest kända plugin heter 360VR Toolbox, och används för att skapa VR-filmer i 360 grader med hjälp av programmet. Verktyget har tidigare sålts för runt 8 000 kronor men har nu gjorts gratis i samband med att Dashwood bytt jobb. Framtida uppdateringar av 360VR Toolbox är dock osannolik.

Vad Tim Dashwood kommer att arbeta med specifikt hos #Apple är inte känt.

Skriven av Jakob Nilsson

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.