Apple anställer utvecklaren Tim Dashwood

Tim Dashwood har gjort flera plugin till videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro, och nu har Apple anställt honom.

Apples senaste rekrytering lägger ytterligare ved på brasan kring ryktena om företagets satsning på förstärkt verklighet. Enligt FCP har nämligen utvecklaren Tim Dashwood börjat jobba på företaget. Dashwood är mest känd för att ha skapat en rad plugin till videoredigeringsprogrammet Final Cut Pro.

Dashwoods mest kända plugin heter 360VR Toolbox, och används för att skapa VR-filmer i 360 grader med hjälp av programmet. Verktyget har tidigare sålts för runt 8 000 kronor men har nu gjorts gratis i samband med att Dashwood bytt jobb. Framtida uppdateringar av 360VR Toolbox är dock osannolik.

Vad Tim Dashwood kommer att arbeta med specifikt hos #Apple är inte känt.

Skriven av Jakob Nilsson

Sjuttontummaren gör följe med en rad andra Apple-produkter som hamnar på Apples lista över föråldrade produkter som inte längre stöds.

Routrar är inte direkt den sexigaste teknikprylen på marknaden och många gör sitt bästa för att dölja den svarta klumpen så gott det går. Asus hoppas dock på bättring med sin nya trådlösa router.

I Taiwan inleds snart datormässan Computex, och Asus tjuvstartar genom att visa upp en ny hybriddator som blir tunnast i klassen.

Prislappen för Samsungs senaste flagskeppsmodell Galaxy S8 som presenterades i slutet av mars skiljer sig mycket beroende på vilket land du köper mobiltelefonen i.

Kinesiska Huawei gör ett utfall mot marknaden för bärbara datorer med sin Macbook-liknande och tunna Matebook X.

Feral har uppdaterat spelet Sid Meier's Railroads för full kompatibilitet på senaste versionen av Mac OS.