Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Skaderapport från Apple ger ledtrådar om kommande produkter

En skaderapport som läckt ut från Apple tyder på att personal testar ett par AR-glasögon på företagets campus.

Det har flera gånger tidigare cirkulerat uppgifter att #Apple arbetar på någon form av av satsning inom #Förstärkt verklighet, och även företagets vd Tim Cook har bekräftat att det är ett intressant område. Den senaste ledtråden är en läckt rapport från Apples företagshälsovård.

Rapporten skickades av misstag ut till hundratals Apple-anställda, och hittade på så vis till Gizmodo, som rapporterar om dess innehåll. Rapporten skickades 14 april och dokumenterar ett dussintal incidenter som skett på Apples huvudkontor, allt från anställda som gått in i en dörr till en brännskada som inträffat i kafeterian.

Även om de flesta av incidenterna är mundana finns en del ledtrådar om eventuella framtida produkter. 21 februari sökte en anställd vård efter att uppenbarligen ha testat en prototyp av AR-glasögon. I rapporten står bland annat att användaren efter test upplevde obehag i sitt öga. Hon blev då skickad till sjukvårdare och "prototypen togs om hand för analys". Om en liknande incident från 2 mars står följande:

"Anställd rapporterade ögonsmärtor efter att ha arbetat med ny prototyp och trodde det kunde ha att göra med användningen. Han noterade att skyddssigillet från ytterhöljet hade brutits, och trodde att någon kunde ha manipulerat produkten."

Källor inom Apple uppger till Gizmodo att det handlar om ett par AR-glasögon som testas, men uppger inga fler detaljer än så.

Apple Watch kan få stöd för skidor

En annan incident pekar mot stöd för fler träningsaktiviteter i Apple Watch. Rapporten beskriver nämligen en knäskada som en anställd i Apple Watch-teamet råkat ut för under en två dagars skidresa. Syftet med resan anges ha varit att samla rörelsedata för aktiviteter som skidor och snowboard.

Apple har inte kommenterat den läckta rapporten.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.