Skaderapport från Apple ger ledtrådar om kommande produkter

En skaderapport som läckt ut från Apple tyder på att personal testar ett par AR-glasögon på företagets campus.

Det har flera gånger tidigare cirkulerat uppgifter att #Apple arbetar på någon form av av satsning inom #Förstärkt verklighet, och även företagets vd Tim Cook har bekräftat att det är ett intressant område. Den senaste ledtråden är en läckt rapport från Apples företagshälsovård.

Rapporten skickades av misstag ut till hundratals Apple-anställda, och hittade på så vis till Gizmodo, som rapporterar om dess innehåll. Rapporten skickades 14 april och dokumenterar ett dussintal incidenter som skett på Apples huvudkontor, allt från anställda som gått in i en dörr till en brännskada som inträffat i kafeterian.

Även om de flesta av incidenterna är mundana finns en del ledtrådar om eventuella framtida produkter. 21 februari sökte en anställd vård efter att uppenbarligen ha testat en prototyp av AR-glasögon. I rapporten står bland annat att användaren efter test upplevde obehag i sitt öga. Hon blev då skickad till sjukvårdare och "prototypen togs om hand för analys". Om en liknande incident från 2 mars står följande:

"Anställd rapporterade ögonsmärtor efter att ha arbetat med ny prototyp och trodde det kunde ha att göra med användningen. Han noterade att skyddssigillet från ytterhöljet hade brutits, och trodde att någon kunde ha manipulerat produkten."

Källor inom Apple uppger till Gizmodo att det handlar om ett par AR-glasögon som testas, men uppger inga fler detaljer än så.

Apple Watch kan få stöd för skidor

En annan incident pekar mot stöd för fler träningsaktiviteter i Apple Watch. Rapporten beskriver nämligen en knäskada som en anställd i Apple Watch-teamet råkat ut för under en två dagars skidresa. Syftet med resan anges ha varit att samla rörelsedata för aktiviteter som skidor och snowboard.

Apple har inte kommenterat den läckta rapporten.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.