Avsnitt #177: Ulrika och Måns hälsar på

99mac får finbesök i form av Ulrika Viklund och Måns Kronkvist Brusbäck från filmtjänsten Plejmo. Det blir snack om bio, film, videoformat och ett supersvårt quiz i slutet.

Det är dags för gäster igen i 99mac:s #poddradio. Den här gången hälsar Ulrika Viklund och Måns Kronkvist Brusbäck på för att prata om sin arbetsplats, nämligen filmuthyrningstjänsten #Plejmo. Det blir därför självklart en hel del prat om film!

Både frågor som distribution, rättigheter och piratnedladdning får plats, men också om nordiska filmvanor och hotet från Melodifestivalen. Om du någonsin undrat vad norska motsvarigheten till Wallander heter, eller namnet på Finlands mest populära komedi, då hittar du svaret här.

Avsnittet avslutas med ett filmquiz, där Ulrika och Måns får kämpa för varje poäng.

Trevlig helg!

Avsnitt: Ulrika och Måns hälsar på

Längd 01:04:01, filstorlek 87,63 MB

99macs poddradio går att lyssna på genom flera olika kanaler. För den som vill prenumerera på alla avsnitt finns RSS samt Itunes, och enskilda klipp kan laddas ned direkt för uppspelning lokalt eller i webbläsaren.

Kommentarer
8 svar

Ida och Amanda har tagit över studion och pratar bland annat om nästa Iphone, Ipad Pro och fri surf på semestern. Missa inte!

För att inleda den här helgen med några goda skratt bjuder vi på en video med några ungar som får undersöka äldre teknik.

Sju år efter Transmit 4 uppdaterar nu utvecklarna Panic sin omtyckta filhanterare Transmit till version 5.

Apples videoapp Clips uppdateras med Disney-karaktärer så som Kalle Anka och Buzz Lightyear och får också många nya grafiska element.

Nu är det möjligt att betala för Itunes och appar via mobilräkningen också i Sverige – i alla fall om man är kund hos Tre eller Telenor.

Tack till reboot81 för detta #nyhetstips!

Spotify tar bort appar specifikt gjorda för ett antal högtalare och satsar istället på Spotify Connect eller Chromecast Audio.