Instagram får stöd för bildsamlingar

En ny funktion i Instagram låter dig spara bilder i ett flertal olika samlingar.

#Instagram är en omåttligt populär tjänst för att publicera och dela bilder, och tvärt emot vad många tror är det faktiskt inte bara bilder på maträtter som hittas där. Sedan december går det att spara bilder i flödet som favoriter, och nu tar Instagram det hela ett steg längre.

En ny funktion rullas denna vecka ut till användare som låter bilder sparas i samlingar. Det här gör det enklare att sortera och hålla koll på sparade favoritbilder. Detta görs genom att trycka och hålla nere bokmärksikonen när du sparar en bild. Du kan då välja att spara bilden i en befintlig samling, eller skapa en ny. Det går också att skapa en samling utifrån redan sparade favoriter genom att trycka på Plusikonen i nedre högra hörnet.

Enligt Instagram har 46 procent av användarna sparat åtminstone en bild som favorit sedan funktionen infördes.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.