Instagram får stöd för bildsamlingar

En ny funktion i Instagram låter dig spara bilder i ett flertal olika samlingar.

#Instagram är en omåttligt populär tjänst för att publicera och dela bilder, och tvärt emot vad många tror är det faktiskt inte bara bilder på maträtter som hittas där. Sedan december går det att spara bilder i flödet som favoriter, och nu tar Instagram det hela ett steg längre.

En ny funktion rullas denna vecka ut till användare som låter bilder sparas i samlingar. Det här gör det enklare att sortera och hålla koll på sparade favoritbilder. Detta görs genom att trycka och hålla nere bokmärksikonen när du sparar en bild. Du kan då välja att spara bilden i en befintlig samling, eller skapa en ny. Det går också att skapa en samling utifrån redan sparade favoriter genom att trycka på Plusikonen i nedre högra hörnet.

Enligt Instagram har 46 procent av användarna sparat åtminstone en bild som favorit sedan funktionen infördes.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.