Instagram får stöd för bildsamlingar

En ny funktion i Instagram låter dig spara bilder i ett flertal olika samlingar.

#Instagram är en omåttligt populär tjänst för att publicera och dela bilder, och tvärt emot vad många tror är det faktiskt inte bara bilder på maträtter som hittas där. Sedan december går det att spara bilder i flödet som favoriter, och nu tar Instagram det hela ett steg längre.

En ny funktion rullas denna vecka ut till användare som låter bilder sparas i samlingar. Det här gör det enklare att sortera och hålla koll på sparade favoritbilder. Detta görs genom att trycka och hålla nere bokmärksikonen när du sparar en bild. Du kan då välja att spara bilden i en befintlig samling, eller skapa en ny. Det går också att skapa en samling utifrån redan sparade favoriter genom att trycka på Plusikonen i nedre högra hörnet.

Enligt Instagram har 46 procent av användarna sparat åtminstone en bild som favorit sedan funktionen infördes.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.