Itunes Podcasts heter nu Apple Podcasts

Apple har tagit bort namnet Itunes från sitt arkiv med poddar, och nu heter det Apple Podcasts istället.

Under påsken har #Apple bytt varumärke på sitt bibliotek med poddar, som är en av världens största databas för podcasts. Den har tidigare varit en del av Itunes i Mac OS, och därför kallats Itunes Podcasts. Numera är dock namnet Apple Podcasts, vilket bland annat visas på Apples webbplats. Även på Twitter har Apples poddkonto nytt namn till @applepodcasts.

Ändringen är knappast förvånande då allt fler produkter från bolaget börjat namnges i samma stil, bland annat Apple TV, Apple Pencil och inte minst musiktjänsten Apple Music. Om namnändringen också är en indikation på att Mac OS i framtiden får en egen app för poddar som på IOS vet vi inte, men i dagsläget hittas poddarna fortfarande i Itunes.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Den olycksdrabbade telefonen Note 7 är uppenbarligen saknad av många användare, och Samsung uppges nu planera en begränsad återkomst i hemlandet Sydkorea.

Apple fortsätter att satsa på rörlig bild för att locka fler till musiktjänsten Apple Music, och nu det senaste som fått premiär är en hiphop-dokumentär.

App Store blir en allt viktigare inkomstkälla för Apple, och bara under första halvan av detta år har butiken dragit in mer pengar än hela företaget gjorde för tio år sedan.

Med Honor 9 vill det Huawei-ägda mobilmärket bli nummer ett bland Europas unga konsumenter, och detta ska göras med dubbla kameralinser och blankpolerade färger.

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Den europeiska kommissionen dömer Google till rekordböter och ålägger bolaget att ändra sina sökalgoritmer för att inte missgynna konkurrerande tjänster.