Itunes Podcasts heter nu Apple Podcasts

Apple har tagit bort namnet Itunes från sitt arkiv med poddar, och nu heter det Apple Podcasts istället.

Under påsken har #Apple bytt varumärke på sitt bibliotek med poddar, som är en av världens största databas för podcasts. Den har tidigare varit en del av Itunes i Mac OS, och därför kallats Itunes Podcasts. Numera är dock namnet Apple Podcasts, vilket bland annat visas på Apples webbplats. Även på Twitter har Apples poddkonto nytt namn till @applepodcasts.

Ändringen är knappast förvånande då allt fler produkter från bolaget börjat namnges i samma stil, bland annat Apple TV, Apple Pencil och inte minst musiktjänsten Apple Music. Om namnändringen också är en indikation på att Mac OS i framtiden får en egen app för poddar som på IOS vet vi inte, men i dagsläget hittas poddarna fortfarande i Itunes.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.