Itunes Podcasts heter nu Apple Podcasts

Apple har tagit bort namnet Itunes från sitt arkiv med poddar, och nu heter det Apple Podcasts istället.

Under påsken har #Apple bytt varumärke på sitt bibliotek med poddar, som är en av världens största databas för podcasts. Den har tidigare varit en del av Itunes i Mac OS, och därför kallats Itunes Podcasts. Numera är dock namnet Apple Podcasts, vilket bland annat visas på Apples webbplats. Även på Twitter har Apples poddkonto nytt namn till @applepodcasts.

Ändringen är knappast förvånande då allt fler produkter från bolaget börjat namnges i samma stil, bland annat Apple TV, Apple Pencil och inte minst musiktjänsten Apple Music. Om namnändringen också är en indikation på att Mac OS i framtiden får en egen app för poddar som på IOS vet vi inte, men i dagsläget hittas poddarna fortfarande i Itunes.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Superhjältar, trollkarlar och rymdäventyrare står på menyn när Fulkultur sätter Marvels filmuniversum under luppen.

En 40-årig man som anklagas för att ha mördat sin fru kan fällas efter att data från hustruns Fitbit-armband lagts fram som bevis.

Under parollen "Today at Apple" ska dussintals kostnadsfria seminarier erbjudas i alla Apples butiker med start i maj.

EU-kommissionen utreder svenska mobiloperatörer efter misstanke att de ägnar sig åt samverkan för att hindra konkurrens.

Spotify arbetar på sin första egna hårdvaruprodukt i form av en uppkopplad enhet, enligt en jobbannons på företagets webbplats.

Samsung är nöjda med intresset kring Galaxy S8, och meddelar att förhandsbokningarna varit "de bästa någonsin".