Samsung Dex dockar mobilen med datorn

Med tillbehöret Samsung Dex förvandlas mobilen Galaxy S8 till en stationär dator.

Tidigare rykten har talat om en dockningsstation från #Samsung som låter mobilen kopplas till ett tangentbord, bildskärm och mus. Under kvällens Unpacked-event presenterade Samsung tillbehöret #Dex, som gör just detta.

Dex består av en dockningsstation där Galaxy S8 eller S8 Plus ansluts, och användarupplevelsen flyttas till en stationär bildskärm med stöd för mus, flera fönster och annat datorarbete som förknippas med en stationär eller bärbar dator. Gränssnittet görs om vid anslutning för att passa den större skärmytan. Ett samarbete med Microsoft och Adobe ska ge användare tillgång till både Office-paketet och Lightroom Mobile.

Själva dockningsstationen Dex ansluts till bildskärm med HDMI, och har dessutom två USB 2.0-portar och en USB Type-C för anslutning av tillbehör. Dex innehåller ingen egen processor eller grafikkrets, utan allting drivs från den inbyggda processorn i Galaxy S8. Däremot innehåller Dex en fläkt som hjälper till att kyla ned enheten.

Samsung Dex kommer senare i år, och får ett rekommenderat pris på 1 490 kronor.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.