Samsung Dex dockar mobilen med datorn

Med tillbehöret Samsung Dex förvandlas mobilen Galaxy S8 till en stationär dator.

Tidigare rykten har talat om en dockningsstation från #Samsung som låter mobilen kopplas till ett tangentbord, bildskärm och mus. Under kvällens Unpacked-event presenterade Samsung tillbehöret #Dex, som gör just detta.

Dex består av en dockningsstation där Galaxy S8 eller S8 Plus ansluts, och användarupplevelsen flyttas till en stationär bildskärm med stöd för mus, flera fönster och annat datorarbete som förknippas med en stationär eller bärbar dator. Gränssnittet görs om vid anslutning för att passa den större skärmytan. Ett samarbete med Microsoft och Adobe ska ge användare tillgång till både Office-paketet och Lightroom Mobile.

Själva dockningsstationen Dex ansluts till bildskärm med HDMI, och har dessutom två USB 2.0-portar och en USB Type-C för anslutning av tillbehör. Dex innehåller ingen egen processor eller grafikkrets, utan allting drivs från den inbyggda processorn i Galaxy S8. Däremot innehåller Dex en fläkt som hjälper till att kyla ned enheten.

Samsung Dex kommer senare i år, och får ett rekommenderat pris på 1 490 kronor.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.