Hidden Folks - gulligt sakletarspel

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Sylvain Tegroeg är en fransk illustratör som specialiserar sig på gulliga handritade motiv med näst intill ohemult mycket detaljer. Hans teckningar ser ut att passa fint i barnböcker, men tillsammans med spelutvecklaren Adriaan de Jongh har han nu skapat spelet Hidden Folks som finns för IOS, Apple TV, Mac, Windows och Linux.

Utgångspunkten i Hidden Folks är Tegroegs fantastiska illustrationer, med ett myller av gömda figurer och saker att hitta för spelaren. Det hela påminner om de kända böckerna Finding Waldo, som på svenska översatts till Var är Waldo, Var är Hugo eller Var är Valle? Kort och gott handlar det om att trycka och svepa på skärmen för att hitta alla dolda hemligheter, vilket inte är det lättaste.

Appen kostar 40 kronor för IOS, och för det priset ingår över 14 stycken stora handritade områden med olika miljöer, och över 900 ljudeffekter som alla är helt vokala. Som en bonus ingår också stickers till Imessage.

Gulligt är bara förnamnet när det gäller Hidden Folks. Tempot är småputtrigt, tonen är käck och utmaningen lagom svår. Bara illustrationerna gör denna app väl värd ett köp, och små barn kommer säkerligen kunna leta dolda figurer i timmar.

Skriven av Jakob Nilsson

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.