Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hidden Folks - gulligt sakletarspel

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Sylvain Tegroeg är en fransk illustratör som specialiserar sig på gulliga handritade motiv med näst intill ohemult mycket detaljer. Hans teckningar ser ut att passa fint i barnböcker, men tillsammans med spelutvecklaren Adriaan de Jongh har han nu skapat spelet Hidden Folks som finns för IOS, Apple TV, Mac, Windows och Linux.

Utgångspunkten i Hidden Folks är Tegroegs fantastiska illustrationer, med ett myller av gömda figurer och saker att hitta för spelaren. Det hela påminner om de kända böckerna Finding Waldo, som på svenska översatts till Var är Waldo, Var är Hugo eller Var är Valle? Kort och gott handlar det om att trycka och svepa på skärmen för att hitta alla dolda hemligheter, vilket inte är det lättaste.

Appen kostar 40 kronor för IOS, och för det priset ingår över 14 stycken stora handritade områden med olika miljöer, och över 900 ljudeffekter som alla är helt vokala. Som en bonus ingår också stickers till Imessage.

Gulligt är bara förnamnet när det gäller Hidden Folks. Tempot är småputtrigt, tonen är käck och utmaningen lagom svår. Bara illustrationerna gör denna app väl värd ett köp, och små barn kommer säkerligen kunna leta dolda figurer i timmar.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.