Hidden Folks - gulligt sakletarspel

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Sylvain Tegroeg är en fransk illustratör som specialiserar sig på gulliga handritade motiv med näst intill ohemult mycket detaljer. Hans teckningar ser ut att passa fint i barnböcker, men tillsammans med spelutvecklaren Adriaan de Jongh har han nu skapat spelet Hidden Folks som finns för IOS, Apple TV, Mac, Windows och Linux.

Utgångspunkten i Hidden Folks är Tegroegs fantastiska illustrationer, med ett myller av gömda figurer och saker att hitta för spelaren. Det hela påminner om de kända böckerna Finding Waldo, som på svenska översatts till Var är Waldo, Var är Hugo eller Var är Valle? Kort och gott handlar det om att trycka och svepa på skärmen för att hitta alla dolda hemligheter, vilket inte är det lättaste.

Appen kostar 40 kronor för IOS, och för det priset ingår över 14 stycken stora handritade områden med olika miljöer, och över 900 ljudeffekter som alla är helt vokala. Som en bonus ingår också stickers till Imessage.

Gulligt är bara förnamnet när det gäller Hidden Folks. Tempot är småputtrigt, tonen är käck och utmaningen lagom svår. Bara illustrationerna gör denna app väl värd ett köp, och små barn kommer säkerligen kunna leta dolda figurer i timmar.

Skriven av Jakob Nilsson

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.