Apple TV får nya funktioner visar betaversion

Betaversionen av TV OS 10.2 har fått information om några kommande nya funktioner till Apple TV.

Betaversionen av #TV OS 10.2 har funnits tillgänglig för utvecklare att testa sedan tidigare den här månaden. Nu har dock några användare fått en infoskylt i systemet som listar kommande nya funktioner, rapporterar 9to5mac. Den nuvarande systemversionen på #Apple TV är 10.1.

En sak som listas är den nya TV-appen, som redan finns i den nuvarande versionen av systemet. Det kan vara så att appen lanseras i fler länder med version 10.2, eller så vill Apple bara uppmärksamma fler användare på den. En riktig nyhet som visas är dock snabbare skrollning i listor, vilket görs genom att svepa på högra sidan av fjärrkontrollen.

En annan nyhet är också att Apple TV-appen för Iphone också kommer till Ipad. För tillfället är det bara den äldre Fjärrkontroll-appen Itunes Remote som fungerar med Ipad. Den nya appen har dock fler funktioner, och kommer även på Ipad ha stöd för att visa bland annat låttexter, ljudspår, och kapitelindelningar i filmer.

Slutligen utlovas en nyhet som också dök upp i den senaste versionen av Itunes som släpptes tidigare i månaden. Det handlar om att hyrfilmer från Itunes nu går att se på en annan enhet än filmen hyrdes på. Det kommer alltså till slut gå att hyra en film i Apple TV och sedan titta på filmen på en Iphone, Ipad eller Mac.

Det är i dagsläget inte känt exakt när den färdiga versionen av TV OS 10.2 släpps, men det bör bli inom kort. Apples nya app Clips som släpps snart kräver IOS 10.3, vilket inte heller är släppt ännu. Om uppdateringarna till TV OS och IOS släpps samtidigt kan vi alltså vänta oss dessa under april senast.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.