Dokumentär om Green Day på Spotify

Första avsnittet i dokumentärserien om punkbandet Green Day ligger nu uppe på Spotify.

I augusti förra året presenterade Spotify en videoserie, kallad Landmark, med dokumentärer om artister och band. Först ut var en dokumentär i fyra delar om rockbandet Metallica. Spotify har även släppt två animerade videoserier om olika musikgenrer och om viktiga händelser i musikhistorien.

Fortsättningen av Landmark-serien tillägnas nu punkbandet Green Day. Första avsnittet finns uppe på #Spotify sedan i igår. Ett nytt avsnitt kommer ut varje torsdag i ytterligare tre veckor framöver, rapporterar Engadget.

Seriens första avsnitt avhandlar bandets början i lokalen på Berkley’s Gilman Street under sent 80-tal till succén med albumet Dookie 1994. I dokumentären intervjuas andra artister som haft Green Day som inspiration och medlemmarna i Green Day minns tillbaka på tiden.

Avsnitten är runt 10 minuter långa och de går att kolla på via Spotifys app för IOS eller Android. Det går även att se avsnitten på datorn genom att från startsidan gå till Genre och teman och sedan Videoserier.

Vilka artister och band önskar ni Spotify gjorde en dokumentärserie om?

Kommentarer
1 svar

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.