Dokumentär om Green Day på Spotify

Första avsnittet i dokumentärserien om punkbandet Green Day ligger nu uppe på Spotify.

I augusti förra året presenterade Spotify en videoserie, kallad Landmark, med dokumentärer om artister och band. Först ut var en dokumentär i fyra delar om rockbandet Metallica. Spotify har även släppt två animerade videoserier om olika musikgenrer och om viktiga händelser i musikhistorien.

Fortsättningen av Landmark-serien tillägnas nu punkbandet Green Day. Första avsnittet finns uppe på #Spotify sedan i igår. Ett nytt avsnitt kommer ut varje torsdag i ytterligare tre veckor framöver, rapporterar Engadget.

Seriens första avsnitt avhandlar bandets början i lokalen på Berkley’s Gilman Street under sent 80-tal till succén med albumet Dookie 1994. I dokumentären intervjuas andra artister som haft Green Day som inspiration och medlemmarna i Green Day minns tillbaka på tiden.

Avsnitten är runt 10 minuter långa och de går att kolla på via Spotifys app för IOS eller Android. Det går även att se avsnitten på datorn genom att från startsidan gå till Genre och teman och sedan Videoserier.

Vilka artister och band önskar ni Spotify gjorde en dokumentärserie om?

Kommentarer
1 svar
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.