Dokumentär om Green Day på Spotify

Första avsnittet i dokumentärserien om punkbandet Green Day ligger nu uppe på Spotify.

I augusti förra året presenterade Spotify en videoserie, kallad Landmark, med dokumentärer om artister och band. Först ut var en dokumentär i fyra delar om rockbandet Metallica. Spotify har även släppt två animerade videoserier om olika musikgenrer och om viktiga händelser i musikhistorien.

Fortsättningen av Landmark-serien tillägnas nu punkbandet Green Day. Första avsnittet finns uppe på #Spotify sedan i igår. Ett nytt avsnitt kommer ut varje torsdag i ytterligare tre veckor framöver, rapporterar Engadget.

Seriens första avsnitt avhandlar bandets början i lokalen på Berkley’s Gilman Street under sent 80-tal till succén med albumet Dookie 1994. I dokumentären intervjuas andra artister som haft Green Day som inspiration och medlemmarna i Green Day minns tillbaka på tiden.

Avsnitten är runt 10 minuter långa och de går att kolla på via Spotifys app för IOS eller Android. Det går även att se avsnitten på datorn genom att från startsidan gå till Genre och teman och sedan Videoserier.

Vilka artister och band önskar ni Spotify gjorde en dokumentärserie om?

Kommentarer
1 svar

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.