Apple köper Workflow

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

#Apple har köpt det kritikerrosade automatiseringsverktyget Workflow, rapporterar Tech Crunch. 2015 vann företaget Apples Design Award på grund av hur lättillgängligt det kraftfulla verktyget är. Apples ingenjör som jobbar med tillgänglighet Dean Hudson var då mäkta imponerad över hur Workflow tog hänsyn till olika behov som människor kan ha.

Workflow är ett automatiseringsverktyg till #IOS och Watch OS som kan automatisera arbetsflöden och kombinera funktioner från olika appar eller tjänster, såsom Kontakter, Kalender, Kartor, Dropbox, Safari, Påminnelser osv.

Apple köper inte bara produkten utan får även med sig arbetsgruppen, bestående av Air Weinstein, Conrad Kramer, Ayaka Nonaka och Nick Frey, som jobbat med att ta fram verktyget. Köpet betyder att #Workflow redan nu blir gratis i IOS. I ett uttalande till Teck Chruch säger Weinstein:

– Vi ser fram emot att bli en del av Apple. Vi har arbetat nära Apple genom hela processen när vi startade företaget som studenter till att vi medverkade på WWDC, genom utvecklingen av verktyget och när vi lanserade Workflow och såg framgången i App Store. Vi ser mycket fram emot att kunna ta vårt arbete till nästa nivå på Apple och hjälpta till att skapa produkter som berör människor världen runt.

Workflow har gjort sig kända för att ta hänsyn till användares olika förutsättningar och har lagt in funktioner i appen som gör det lätt för blinda eller döva att använda verktyget. Det är ännu oklart vad Apple betalade för Workflow..

Kommentarer
6 svar

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.