Apple köper Workflow

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

#Apple har köpt det kritikerrosade automatiseringsverktyget Workflow, rapporterar Tech Crunch. 2015 vann företaget Apples Design Award på grund av hur lättillgängligt det kraftfulla verktyget är. Apples ingenjör som jobbar med tillgänglighet Dean Hudson var då mäkta imponerad över hur Workflow tog hänsyn till olika behov som människor kan ha.

Workflow är ett automatiseringsverktyg till #IOS och Watch OS som kan automatisera arbetsflöden och kombinera funktioner från olika appar eller tjänster, såsom Kontakter, Kalender, Kartor, Dropbox, Safari, Påminnelser osv.

Apple köper inte bara produkten utan får även med sig arbetsgruppen, bestående av Air Weinstein, Conrad Kramer, Ayaka Nonaka och Nick Frey, som jobbat med att ta fram verktyget. Köpet betyder att #Workflow redan nu blir gratis i IOS. I ett uttalande till Teck Chruch säger Weinstein:

– Vi ser fram emot att bli en del av Apple. Vi har arbetat nära Apple genom hela processen när vi startade företaget som studenter till att vi medverkade på WWDC, genom utvecklingen av verktyget och när vi lanserade Workflow och såg framgången i App Store. Vi ser mycket fram emot att kunna ta vårt arbete till nästa nivå på Apple och hjälpta till att skapa produkter som berör människor världen runt.

Workflow har gjort sig kända för att ta hänsyn till användares olika förutsättningar och har lagt in funktioner i appen som gör det lätt för blinda eller döva att använda verktyget. Det är ännu oklart vad Apple betalade för Workflow..

Kommentarer
6 svar

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.