Apple uppdaterar Ipad - ersätter Ipad Air 2

UPPDATERAD. Apple har introducerat en ny introduktionsmodell av Ipad med 9,7 tumsskärm som ersätter Ipad Air 2.

#Apple har ersatt Ipad Air 2 med en snarlik modell som kort och gott heter #Ipad. Modellen har bildskärm på 9,7 tum och 32 eller 128 gigabyte lagringsminne. Nya Ipad finns att köpa med bara Wifi-anslutning eller med Wifi och LTE.

Priser

  • Ipad 32 gigabyte Wifi: 3 995 kronor

  • Ipad 32 gigabyte Wifi+LTE: 5 495 kronor

  • Ipad 128 gigabyte Wifi: 5 195 kronor

  • Ipad 128 gigabyte Wifi+LTE: 6 695 kronor

Nya Ipad 9,7 tum utrustad med Apples A9-processor, vilket kan jämföras med Ipad Air 2 som hade A8X. Prestandamässigt är produkten därmed jämförbar med Iphone 6S, men når inte upp till samma grafiska kapacitet som Ipad Pro med sin A9X-processor.

Intressant nog är nya Ipad tjockare än Ipad Air 2 och Ipad Pro 9,7 tum som båda har en tjocklek på 6,1 millimeter. Den nya maskinen är 7,5 millimeter tjock, vilket är lika mycket som första generationens Ipad Air från 2013. Den är också tyngre, med 469 gram för Wifi-versionen och 478 gram för LTE. Detta kan delvis förklaras med att det inbyggda batteriet är på 32,4 Wh, kraftigare än Ipad Air 2 (27,3 Wh) och Ipad Pro (27,5 Wh). Batteritiden är dock lika lång; upp till 10 timmar. En gissning är att A9-processorn drar mer ström för att driva en stor Ipad-skärm, något som de X-modifierade processorvarianterna klarar bättre.

Den nya Ipad-modellen har också fått samma ljusstarkare skärm som Ipad Pro, men däremot har den inte True Tone-funktionaliteten som Ipad Pro 9,7 tum har. Inte heller är skärmen helt laminerad, och verkar inte ha någon antireflex-behandling. Hur stor nackdel detta är får vi återkomma till.

Den nya Ipad-modellen blir tillgänglig i Sverige och ett antal andra länder 24 mars, det vill säga nu på fredag.

Kommentarer
31 svar
Gör telefonen till en livräddare

Skaffa dig ett medicinskt ID

IOS innehåller en enkel funktion som kan rädda ditt liv. Har du inte redan aktiverat och fyllt i ditt medicinska ID berättar vi hur du gör här.

Är du nyfiken på skärmen på nya Ipad Pro? Läs då vidare för nu har vår expert Thomas Ytterberg undersökt den noga. Ida har dessutom testat batteriet.

Google kommer inte längre att söka igenom inboxen i Gmail för att bättre kunna rikta annonser.

Apples kommande superdator Imac Pro kan få både Intels serverklassade Purley-processorer innanför skalet, och stöd för Touch ID.

För 20 år sedan släpptes den första boken om Harry Potter, Facebook firar detta genom att föra in lite magi i appen.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.