Apple satsar på AR med över 100 utvecklare

Apple satsar bakom kulisserna stort på förstärkt verklighet, och har flera produkter och användningsområden på gång enligt en ny rapport.

Apple har många gånger tidigare fastslagit att de tar #Förstärkt verklighet på största allvar och företaget har samlat ihop ett kompetent och erfaret arbetslag både när det gäller hårdvara och mjukvara. Dels har de köpt upp små företag som specialiserat sig på teknologin på olika sätt, och dels har de rekryterat nyckelpersoner med expertis. Projektgruppen består även av folk som tidigare arbetat med både Oculus Rift och Microsoft Hololens.

I måndags publicerade Bloomberg en lång artikel om Apples planer för förstärkt verklighet. Totalt uppges Apple ha flera hundra utvecklare som jobbar med förstärkt verklighet. Som samordnare för satsningen rekryterade Apple 2015 Mike Rockwell som tidigare lett arbetsgrupper för hårdvaruutveckling och utveckling av nya tekniker på Dolby.

Bland annat jobbar en arbetsgrupp med att utveckla en kamera till Iphone som kan hantera AR-relaterade funktioner. Till exempel ska bilder kunna manipuleras i efterhand, som att redigera djupförhållanden eller lägga till grafiska effekter på objekt i bilder. Liknande uppgifter rapporterade också förra året.

AR-glasögon utvecklas

Enligt rapporten jobbar Apple också på ett par smarta glasögon som kommer utnyttja förstärkt verklighet. Dock väntas Apple implementera tekniken i Iphone innan glasögonen lanseras. Även här har rykten om en liknande produkt tidigare dykt upp.

Apples aktiekurs slog under måndagkvällen rekord med ett värde på 141,56 dollar per aktie. Något som tros ha drivit upp aktiens värde är bland annat rykten om Apples framtid inom förstärkt verklighet eller AR (Augmented Reality). I en intervju hos CNBC säger Apple-analytikern Gene Muster att:

”Det [AR] kommer inte vara en katalysator för försäljningen under de närmsta åren men det kommer lägga en grund för nästa paradigmskifte. Och vi tror att Apple har ett försprång när det gäller detta skifte.”

Kommentarer
1 svar

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!