Fulkultur om barnuppfostran

Tre pappor diskuterar hur ens barn ska fås att tycka om rätt böcker, filmer och spel. Är det ens viktigt, och vad händer om barnet börjar gilla sport istället?

Podden som diskuterar allt fulkulturellt är tillbaka med avsnitt 33, och den här gången handlar det om barnuppfostran. De tre papporna Jocke Bennet, Calle Sundelius och Jakob Nilsson pratar om barndomens kärlek till allt nördigt, och hur vi förmedlar detta till våra barn. Är det ens viktigt vad ens barn gillar, och kan det till och med vara roligt att titta på sport? Ett djupare och lite ovanligt #Fulkultur med inte så många länkar.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen sida på Facebook. Du kan också ladda hem avsnittet direkt som en mp3-fil. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Länklista

Klicka för att se hela länklistan

The Magicians (tv-serie, 2015-)
https://en.wikipedia.org/wiki/The_Magicians_(...
Star Trek: The Next Generation (tv-serie, 1987-1994)
https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Trek:_The_...
Bloddline (tv-serie, 2015-)
https://en.wikipedia.org/wiki/Bloodline_(TV_s...
Descender (serie, 2015-)
https://imagecomics.com/comics/series/descend...
Hjältar och monster på himlavalvet (bok-serie, 1981-1995)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Maj_Samzelius
Minecraft (spel, 2009)
https://sv.wikipedia.org/wiki/Minecraft
Stjärnhuset (tv-serie, 1981)
https://www.oppetarkiv.se/video/1147821/stjar...
Unge kollar på Star Wars för första gången (Youtube)
https://youtu.be/2_zJVXhEE0U

Visa mer
Kommentarer
8 svar

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.