Mozilla köper läsa senare-tjänsten Pocket

Webbläsarföretaget Mozilla köper Pocket, en tjänst för att spara artiklar och andra länkar för senare läsning.

När du surfar mobilt och hittar något du vill läsa är det inte alltid att tidpunkten är lämplig. Som en reaktion på detta har ett flertal tjänster uppstått som låter användaren spara undan artiklar och andra länkar för senare åtkomst. Apple har sedan länge byggt in en liknande funktion i webbläsaren Safari som kallas Läslistan. Även Facebook har byggt in liknande funktionalitet.

Bland tjänster från tredje part heter en av de mest kända Pocket, och under sitt tidigare namn Read it Later har tjänsten funnits sedan 2007. Från början var Pocket ett tillägg för webbläsaren Mozilla Firefox, och nu uppger Recode att tjänsten har sålts till just #Mozilla.

Köpesumman är okänd. Enligt rapporten kommer Pocket att fortsätta sin verksamhet som ett underbolag till Mozilla, och grundaren Nate Weiner kommer fortsätta leda arbetet. I dagslägt har Pocket runt 10 miljoner aktiva användare.

Förra året i augusti köpte Pinterest en annan lästjänst, nämligen Instapaper.

Skriven av Jakob Nilsson

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.

Fulkultur dyker ner i de två första Terminator-filmerna, och utreder massproduktionen av Arnold-liknande mördarrobotar, samt tidsresans logik och konsten att göra en bra actionfilm.