Mozilla köper läsa senare-tjänsten Pocket

Webbläsarföretaget Mozilla köper Pocket, en tjänst för att spara artiklar och andra länkar för senare läsning.

När du surfar mobilt och hittar något du vill läsa är det inte alltid att tidpunkten är lämplig. Som en reaktion på detta har ett flertal tjänster uppstått som låter användaren spara undan artiklar och andra länkar för senare åtkomst. Apple har sedan länge byggt in en liknande funktion i webbläsaren Safari som kallas Läslistan. Även Facebook har byggt in liknande funktionalitet.

Bland tjänster från tredje part heter en av de mest kända Pocket, och under sitt tidigare namn Read it Later har tjänsten funnits sedan 2007. Från början var Pocket ett tillägg för webbläsaren Mozilla Firefox, och nu uppger Recode att tjänsten har sålts till just #Mozilla.

Köpesumman är okänd. Enligt rapporten kommer Pocket att fortsätta sin verksamhet som ett underbolag till Mozilla, och grundaren Nate Weiner kommer fortsätta leda arbetet. I dagslägt har Pocket runt 10 miljoner aktiva användare.

Förra året i augusti köpte Pinterest en annan lästjänst, nämligen Instapaper.

Skriven av Jakob Nilsson

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.