Mozilla köper läsa senare-tjänsten Pocket

Webbläsarföretaget Mozilla köper Pocket, en tjänst för att spara artiklar och andra länkar för senare läsning.

När du surfar mobilt och hittar något du vill läsa är det inte alltid att tidpunkten är lämplig. Som en reaktion på detta har ett flertal tjänster uppstått som låter användaren spara undan artiklar och andra länkar för senare åtkomst. Apple har sedan länge byggt in en liknande funktion i webbläsaren Safari som kallas Läslistan. Även Facebook har byggt in liknande funktionalitet.

Bland tjänster från tredje part heter en av de mest kända Pocket, och under sitt tidigare namn Read it Later har tjänsten funnits sedan 2007. Från början var Pocket ett tillägg för webbläsaren Mozilla Firefox, och nu uppger Recode att tjänsten har sålts till just #Mozilla.

Köpesumman är okänd. Enligt rapporten kommer Pocket att fortsätta sin verksamhet som ett underbolag till Mozilla, och grundaren Nate Weiner kommer fortsätta leda arbetet. I dagslägt har Pocket runt 10 miljoner aktiva användare.

Förra året i augusti köpte Pinterest en annan lästjänst, nämligen Instapaper.

Skriven av Jakob Nilsson

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!