Mozilla köper läsa senare-tjänsten Pocket

Webbläsarföretaget Mozilla köper Pocket, en tjänst för att spara artiklar och andra länkar för senare läsning.

När du surfar mobilt och hittar något du vill läsa är det inte alltid att tidpunkten är lämplig. Som en reaktion på detta har ett flertal tjänster uppstått som låter användaren spara undan artiklar och andra länkar för senare åtkomst. Apple har sedan länge byggt in en liknande funktion i webbläsaren Safari som kallas Läslistan. Även Facebook har byggt in liknande funktionalitet.

Bland tjänster från tredje part heter en av de mest kända Pocket, och under sitt tidigare namn Read it Later har tjänsten funnits sedan 2007. Från början var Pocket ett tillägg för webbläsaren Mozilla Firefox, och nu uppger Recode att tjänsten har sålts till just #Mozilla.

Köpesumman är okänd. Enligt rapporten kommer Pocket att fortsätta sin verksamhet som ett underbolag till Mozilla, och grundaren Nate Weiner kommer fortsätta leda arbetet. I dagslägt har Pocket runt 10 miljoner aktiva användare.

Förra året i augusti köpte Pinterest en annan lästjänst, nämligen Instapaper.

Skriven av Jakob Nilsson

Microsoft kreativa Imac-utmanare Surface Studio kommer att börja säljas i Sverige och andra länder till sommaren.

Ryktet stämde. Nästa version av Microsofts hybriddator heter inte Surface Pro 5, utan kort och gott Surface Pro.

Bildtjänsten Instagram gör det nu möjligt att dölja bilder i ens flöde utan att behöva radera dem helt.

UPPDATERAD. Ikea ska uppdatera sin serie smarta lampor för kompatibilitet med Apple Homekit, Google Assistant och Amazon Alexa.

När amerikanska kunder får berätta hur nöjda de är med sina mobiltelefoner, är det inte de normalstora telefonerna som hamnar högst. Mest poäng får nämligen den lilla Iphone SE.

Provperioden för Apple Music på tre månader är inte längre helt gratis. I vissa länder har Apple börjat ta en mindre summa i betalning.