Huawei Watch 2 skyltar med Android Wear

Huaweis nya smartklocka utlovar god batteritid och ett antal nya funktioner samt det nya operativsystemet Android Wear 2.0.

För #Huawei handlar #Mobile World Congress inte bara om nya flaggskeppsmobilen P10. Företaget visar också upp en ny variant av sin smarta klocka, i form av #Huawei Watch 2.

Den nya modellen behåller det ganska traditionella utseendet från sin föregångare, men innehåller nya funktioner samt bättre prestanda tack vare processorn Snapdragon Wear 2100. Den skeppas också med Googles nya operativsystem #Android Wear 2.0.

Huawei Watch 2 har egen anslutning till mobilnätet, och kan därmed ringa samtal och skicka meddelanden oberoende av en mobiltelefon. Inbyggd GPS underlättar också vid träningsaktiviteter och navigering. Dessutom finns stöd för betalsystemet Android Pay.

Vad gäller mjukvara har Huawei lagt till sin egen träningsapp Fit som ska anpassa träningen för användaren utifrån en rad olika aktiviteter så som cykling och löpning. Klockan är vattentålig enligt standarden IP68. Mest imponerande är dock batteritiden, som enligt Huawei ska räcka upp till två dagar. Ett nytt strömspararläge stänger av alla funktionerna utom själva tidsangivelsen och stegräknaren, vilket ger klockan en imponerande batteritid på 25 dagar.

Huawei Watch 2 börjar säljas i Spanien, Frankrike, Portugal, Italien, Tyskland och Kina i mars. Fler länder följer i april, exempelvis USA, Storbritannien, Ryssland och Australien. Om Sverige är med bland dessa länder är i dagsläget oklart. Priset för klockan börjar på 329 euro eller cirka 3 100 kronor och varierar beroende på utförande.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.

Det är fredag och det firar vi med att titta på den senaste filmen från en drönare som flugit över Apple Park.

Affinity Photo för Ipad såldes till en början till ett reducerat pris, men nu berättar utvecklarna att det lägre priset blir kvar.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Med några nya videoklipp demonstrerar Apple IOS 11-funktioner för Ipad och Ipad Pro.