Huawei Watch 2 skyltar med Android Wear

Huaweis nya smartklocka utlovar god batteritid och ett antal nya funktioner samt det nya operativsystemet Android Wear 2.0.

För #Huawei handlar #Mobile World Congress inte bara om nya flaggskeppsmobilen P10. Företaget visar också upp en ny variant av sin smarta klocka, i form av #Huawei Watch 2.

Den nya modellen behåller det ganska traditionella utseendet från sin föregångare, men innehåller nya funktioner samt bättre prestanda tack vare processorn Snapdragon Wear 2100. Den skeppas också med Googles nya operativsystem #Android Wear 2.0.

Huawei Watch 2 har egen anslutning till mobilnätet, och kan därmed ringa samtal och skicka meddelanden oberoende av en mobiltelefon. Inbyggd GPS underlättar också vid träningsaktiviteter och navigering. Dessutom finns stöd för betalsystemet Android Pay.

Vad gäller mjukvara har Huawei lagt till sin egen träningsapp Fit som ska anpassa träningen för användaren utifrån en rad olika aktiviteter så som cykling och löpning. Klockan är vattentålig enligt standarden IP68. Mest imponerande är dock batteritiden, som enligt Huawei ska räcka upp till två dagar. Ett nytt strömspararläge stänger av alla funktionerna utom själva tidsangivelsen och stegräknaren, vilket ger klockan en imponerande batteritid på 25 dagar.

Huawei Watch 2 börjar säljas i Spanien, Frankrike, Portugal, Italien, Tyskland och Kina i mars. Fler länder följer i april, exempelvis USA, Storbritannien, Ryssland och Australien. Om Sverige är med bland dessa länder är i dagsläget oklart. Priset för klockan börjar på 329 euro eller cirka 3 100 kronor och varierar beroende på utförande.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.

Apple har länge utvecklat en bildskärm baserad på tekniken micro-LED, och den är nu redo att integreras i nästa Apple Watch.