Huawei Watch 2 skyltar med Android Wear

Huaweis nya smartklocka utlovar god batteritid och ett antal nya funktioner samt det nya operativsystemet Android Wear 2.0.

För #Huawei handlar #Mobile World Congress inte bara om nya flaggskeppsmobilen P10. Företaget visar också upp en ny variant av sin smarta klocka, i form av #Huawei Watch 2.

Den nya modellen behåller det ganska traditionella utseendet från sin föregångare, men innehåller nya funktioner samt bättre prestanda tack vare processorn Snapdragon Wear 2100. Den skeppas också med Googles nya operativsystem #Android Wear 2.0.

Huawei Watch 2 har egen anslutning till mobilnätet, och kan därmed ringa samtal och skicka meddelanden oberoende av en mobiltelefon. Inbyggd GPS underlättar också vid träningsaktiviteter och navigering. Dessutom finns stöd för betalsystemet Android Pay.

Vad gäller mjukvara har Huawei lagt till sin egen träningsapp Fit som ska anpassa träningen för användaren utifrån en rad olika aktiviteter så som cykling och löpning. Klockan är vattentålig enligt standarden IP68. Mest imponerande är dock batteritiden, som enligt Huawei ska räcka upp till två dagar. Ett nytt strömspararläge stänger av alla funktionerna utom själva tidsangivelsen och stegräknaren, vilket ger klockan en imponerande batteritid på 25 dagar.

Huawei Watch 2 börjar säljas i Spanien, Frankrike, Portugal, Italien, Tyskland och Kina i mars. Fler länder följer i april, exempelvis USA, Storbritannien, Ryssland och Australien. Om Sverige är med bland dessa länder är i dagsläget oklart. Priset för klockan börjar på 329 euro eller cirka 3 100 kronor och varierar beroende på utförande.

Efter att en hackergrupp hotat att radera hundratals miljoner IOS-enheter svarar nu Apple med ett officiellt uttalande.

Apple köper automatiseringsappen Workflow som har blivit hyllad för sitt komplexa men lättillgängliga verktyg. Appen har nu gjorts gratis i IOS.

Efter att ha höjts till skyarna rasar nu aktien för Fingeprint Cards AB, efter att företaget varnat för ett ännu sämre kvartal än väntat.

Bildredigeringsappen Snapseed har fått nya funktioner i uppdatering. Bland annat har nu appen ett filter för dubbelexponering och en funktion som gör att det går att ändra ställning genom tredimensionella modeller.

Det är inte helt lätt att veta hur och var du avslutar prenumerationer i Itunes och App Store, men oroa dig inte! 99mac kommer till undsättning.

99macs redaktör försöker tolka Apple, och frågar sig vad som hände med det förväntade mars-eventet. Kommer det i april, eller blir det inget? Och var är Ipad Pro?