Huawei Watch 2 skyltar med Android Wear

Huaweis nya smartklocka utlovar god batteritid och ett antal nya funktioner samt det nya operativsystemet Android Wear 2.0.

För #Huawei handlar #Mobile World Congress inte bara om nya flaggskeppsmobilen P10. Företaget visar också upp en ny variant av sin smarta klocka, i form av #Huawei Watch 2.

Den nya modellen behåller det ganska traditionella utseendet från sin föregångare, men innehåller nya funktioner samt bättre prestanda tack vare processorn Snapdragon Wear 2100. Den skeppas också med Googles nya operativsystem #Android Wear 2.0.

Huawei Watch 2 har egen anslutning till mobilnätet, och kan därmed ringa samtal och skicka meddelanden oberoende av en mobiltelefon. Inbyggd GPS underlättar också vid träningsaktiviteter och navigering. Dessutom finns stöd för betalsystemet Android Pay.

Vad gäller mjukvara har Huawei lagt till sin egen träningsapp Fit som ska anpassa träningen för användaren utifrån en rad olika aktiviteter så som cykling och löpning. Klockan är vattentålig enligt standarden IP68. Mest imponerande är dock batteritiden, som enligt Huawei ska räcka upp till två dagar. Ett nytt strömspararläge stänger av alla funktionerna utom själva tidsangivelsen och stegräknaren, vilket ger klockan en imponerande batteritid på 25 dagar.

Huawei Watch 2 börjar säljas i Spanien, Frankrike, Portugal, Italien, Tyskland och Kina i mars. Fler länder följer i april, exempelvis USA, Storbritannien, Ryssland och Australien. Om Sverige är med bland dessa länder är i dagsläget oklart. Priset för klockan börjar på 329 euro eller cirka 3 100 kronor och varierar beroende på utförande.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.