Google anklagar Uber för stöld

Googles moderbolag Alphabet stämmer taxitjänsten Uber och anklagar bolaget för att ha stulit teknologi.

Taxitjänsten #Uber har den senaste tiden anklagats för en sexistisk arbetsmiljö, något som lagts till högen av kontroversiella turer kring företaget. Nu har Uber också stämts av Google-koncernen för att ha stulit företagshemligheter, rapporterar Reuters.

Sedan Googles omstrukturering förra året heter moderbolaget Alphabet. Dotterbolaget som ansvarar för utvecklingen av självkörande bilar heter #Waymo, och det är dessa som nu anklagar Uber för teknik-stöld. Närmare bestämt gäller det Waymors användning av LIDAR-teknologi (Light Detection and Ranging) som används för att mäta bland annat avstånd och hastighet. Waymos version av LIDAR är betydligt billigare än tidigare versioner, och anses vara en av företagets viktigaste tillgångar.

I stämningsansökan hävdar Waymo att en tidigare anställd ska ha laddat ner mer än 14 000 konfidentiella filer innan han slutade på företaget i januari 2016. Därefter grundade han ett nytt företag, Otto, som några månader senare köptes av Uber för drygt 6 miljarder kronor. De stulna dokumenten ska ha använts för att snabbstarta Ubers satsning på självkörande fordon.

Apple och Paypal är bara några exempel på företag som efter händelserna i Charlottesville i USA tar krafttag mot hatsajter.

Den irländska regeringen kommer att följa EU-domen och kräva tillbaka 13 miljarder euro i restskatt från Apple, men vidhåller att de inte gjort något olagligt.

Efter ett gäng billigare telefoner är det nu dags för HMD att släppa sitt första flaggskepp som bär namnet Nokia 8.

Så här samma år som Iphone fyller tio år känns det helt rätt att testa era kunskaper om gamla klassiska mobiltelefoner. Hur många rätt får du?

Enligt nya rapporter kommer Apple att spendera omkring åtta miljarder kronor på eget videomaterial till Apple Music. Upp till tio nya serier ska släppas till tjänsten det kommande året.

Instagram rullar ut en ny – fast gammal och välbeprövad – funktion, nämligen trådade kommentarer.