Google anklagar Uber för stöld

Googles moderbolag Alphabet stämmer taxitjänsten Uber och anklagar bolaget för att ha stulit teknologi.

Taxitjänsten #Uber har den senaste tiden anklagats för en sexistisk arbetsmiljö, något som lagts till högen av kontroversiella turer kring företaget. Nu har Uber också stämts av Google-koncernen för att ha stulit företagshemligheter, rapporterar Reuters.

Sedan Googles omstrukturering förra året heter moderbolaget Alphabet. Dotterbolaget som ansvarar för utvecklingen av självkörande bilar heter #Waymo, och det är dessa som nu anklagar Uber för teknik-stöld. Närmare bestämt gäller det Waymors användning av LIDAR-teknologi (Light Detection and Ranging) som används för att mäta bland annat avstånd och hastighet. Waymos version av LIDAR är betydligt billigare än tidigare versioner, och anses vara en av företagets viktigaste tillgångar.

I stämningsansökan hävdar Waymo att en tidigare anställd ska ha laddat ner mer än 14 000 konfidentiella filer innan han slutade på företaget i januari 2016. Därefter grundade han ett nytt företag, Otto, som några månader senare köptes av Uber för drygt 6 miljarder kronor. De stulna dokumenten ska ha använts för att snabbstarta Ubers satsning på självkörande fordon.

Hidden Folks är ett ganska simpelt sakletarspel, som dock charmar tack vare sinnrikt illustrerade bilder, lustiga ljudeffekter och en nästan total gullighet.

Apple uppdaterar musikrigg-programmet Mainstage till version 3.3, med en lång lista av nya funktioner och åtgärder.

Apparna Pages, Numbers och Keynote får en uppdatering av Apple både på Mac, Iphone och Ipad.

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Apple har uppdaterat mjukvaran i Apple Watch till version 3.2, med bland annat den nya funktionen bioläge.

Apple har uppdaterat operativsystemet Mac OS Sierra till version 10.12.4, med bland annat den nya funktionen Night Shift.

Tack till mattiL för detta #nyhetstips!