Google anklagar Uber för stöld

Googles moderbolag Alphabet stämmer taxitjänsten Uber och anklagar bolaget för att ha stulit teknologi.

Taxitjänsten #Uber har den senaste tiden anklagats för en sexistisk arbetsmiljö, något som lagts till högen av kontroversiella turer kring företaget. Nu har Uber också stämts av Google-koncernen för att ha stulit företagshemligheter, rapporterar Reuters.

Sedan Googles omstrukturering förra året heter moderbolaget Alphabet. Dotterbolaget som ansvarar för utvecklingen av självkörande bilar heter #Waymo, och det är dessa som nu anklagar Uber för teknik-stöld. Närmare bestämt gäller det Waymors användning av LIDAR-teknologi (Light Detection and Ranging) som används för att mäta bland annat avstånd och hastighet. Waymos version av LIDAR är betydligt billigare än tidigare versioner, och anses vara en av företagets viktigaste tillgångar.

I stämningsansökan hävdar Waymo att en tidigare anställd ska ha laddat ner mer än 14 000 konfidentiella filer innan han slutade på företaget i januari 2016. Därefter grundade han ett nytt företag, Otto, som några månader senare köptes av Uber för drygt 6 miljarder kronor. De stulna dokumenten ska ha använts för att snabbstarta Ubers satsning på självkörande fordon.

Appen Workflow är ett bra verktyg för att göra din Iphone mer kraftfull, och här är sju tips på praktiska arbetsflöden.

Samsung Galaxy S8 har imponerat på många sätt, men varken ansiktsavläsaren eller irisavläsaren skyddar mobilens innehåll på ett säkert sätt.

Apple och Nokia går från att strida om patent till ett affärssamarbete som ska gynna båda parterna.

Apples HR-chef Denise Young Smith har en ny roll, nämligen som ansvarig för inkludering och mångfald på företaget.

Utvecklingen på dator- och konsolplattformarna historiskt och i nutid granskas i en djupgående rapport.

Apple har sjösatt en webbsida som går igenom fördelarna med Iphone, i syfte att få Android-användare att byta plattform.