Futurama-spel kan innehålla nya avsnitt

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

#Futurama är tv-serien som vägrar att dö. Den tecknade satiriska science fiction-serien gick mellan 1999 och 2003 på tv-kanalen Fox men lades ned efter fyra säsonger. Därefter plockades serien upp av Comedy Central och fortsatte där fram till 2013. 2003 kom också ett tv-spel baserat på Futurama.

Förra året släpptes ett mobilspel med titeln Futurama: Game of Drones. Spelet kritiserades dock för att bygga alltför mycket på köp inuti appen, och påminna om Candy Crush. Nu är dock ännu ett spel på gång, och den här gången utlovas en bättre spelupplevelse.

Futurama: Worlds of Tomorrow kommer i sommar och seriens skapare Matt Groening är involverad, liksom många av röstskådespelarna från serien. I en intervju med USA Today lovar Groening också att spelet kan inkludera några nya avsnitt av den kultiga tv-serien. Groenig uppger att han sagt till utvecklarna:

– Åh, ni vill göra ett spel? Det går bra. Men vi kommer att smyga in några fler Futurama-avsnitt där, på vilken enhet nu folk kommer att använda.

Amanda, Andreas och Ida pratar om ljudbokstjänster, Ipad Pro och One Plus 5, en mobil som lånar friskt från Apple.

Verizon-ägda Yahoo lägger ner sin populära nyhetsapp News Digest som sammanfattar och sammanställer de viktigaste nyheterna två gånger om dagen.

Apples avtal med de stora skivbolagen löper snart ut, och teknikjätten vill nu omförhandla med lägre ersättning för musiken.

En andra våg av betaversioner har släppts för Apples system Mac OS, IOS, TV OS och Watch OS.

Apples tidigare IOS-chef Scott Forstall är tillbaka i strålkastarljuset. Computer History Museum har lagt upp en filmad intervju på sin Facebook-sida med anledning av tioårsjubileet av Iphone.

Den tredje generationen av superlätta datorn Macbook med Retina-skärm får en märkbar prestandaförbättring, och lockar med en mycket välkommen förändring av hårdvaran. Jakob Nilsson har testat.