Futurama-spel kan innehålla nya avsnitt

Ännu ett spel baserat på den tecknade tv-serien Futurama är på gång för mobiler, och enligt seriens skapare Matt Groening kan även några nya avsnitt medfölja.

#Futurama är tv-serien som vägrar att dö. Den tecknade satiriska science fiction-serien gick mellan 1999 och 2003 på tv-kanalen Fox men lades ned efter fyra säsonger. Därefter plockades serien upp av Comedy Central och fortsatte där fram till 2013. 2003 kom också ett tv-spel baserat på Futurama.

Förra året släpptes ett mobilspel med titeln Futurama: Game of Drones. Spelet kritiserades dock för att bygga alltför mycket på köp inuti appen, och påminna om Candy Crush. Nu är dock ännu ett spel på gång, och den här gången utlovas en bättre spelupplevelse.

Futurama: Worlds of Tomorrow kommer i sommar och seriens skapare Matt Groening är involverad, liksom många av röstskådespelarna från serien. I en intervju med USA Today lovar Groening också att spelet kan inkludera några nya avsnitt av den kultiga tv-serien. Groenig uppger att han sagt till utvecklarna:

– Åh, ni vill göra ett spel? Det går bra. Men vi kommer att smyga in några fler Futurama-avsnitt där, på vilken enhet nu folk kommer att använda.

Den här veckan hos 99mac: Samsung Galaxy S8, Spotifys nya hårdvara och Office-assistenten.

1984 var det inte alla som var med på tekniktåget, till exempel inte programledaren för TV-programmet Dokument Utifrån.

Ett tidigare avsomnat Apple-projekt om Swish-liknande överföringar från konsument till konsument kan ha väckts till liv igen.

Under ett event i New York har Acer presenterat nya bärbara datorer och en hälsofokuserad smart klocka.

Det råder sannerligen ingen brist på läckra koncept för hur Apples produkter skulle kunna se ut, och det senaste konceptet gäller Macbook Pro.

Prestandasiffror från vad som påstås vara resultat för Apples kommande systemkrets A11 krossar allt motstånd i mätverktyget Geekbench.