Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple åtgärdar bugg som sparar rensad webbhistorik

Att Icloud lagrar rensad webbhistorik i flera år berodde på en bugg, som Apple nu har åtgärdat.

Förra veckan rapporterade 99mac om att Apple lagrar webbhistorik från Safari på molntjänsten Icloud, även efter att denna rensats av användaren. Webbplatser som besökts så långt tillbaka som 2015 kunde återskapas med hjälp av verktyget Phone Breaker från Elcomsoft.

Nu svarar Apple, och säger till Mashable att det hela beror på en bugg som nu är åtgärdad. Av tekniska skäl måste synkroniseringsdata lagras en viss period även efter rensning, men tanken är inte att den ska finnas kvar så länge. En talesperson för Apple säger:

– För att ytterligare stärka det skydd vi erbjuder våra kunder har vi åtgärdat en bugg som sparade webbhistorik längre än vi avsett. Enheter har nu åtkomst till denna data i 14 dagar, och den raderas från våra servrar inom 60 dagar. Kunder kan också stänga av synkroniseringsfunktionerna i Safari när som helst.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.