Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Chrome får stöd för QR-koder i IOS

Google Chrome har uppdaterats för IOS, och numera har appen stöd för QR-koder. Även flikhanteringen för Ipad har förbättrats.

Igår uppdaterades webbläsaren #Google Chrome för #IOS, rapporterar Mashable. Den nya versionen, 56.0.2924.79, har fått stöd för att läsa QR-koder eller streckkoder. Den nya funktionen går att komma åt genom att trycka på appens logga med 3D Touch eller genom att söka efter ”QR” i Spotlight.

QR står för Quick Response och det är en typ av rutkod som utvecklades av det japanska företaget Denso i mitten av 1990-talet. QR-koderna har fått stort genomslag i delar av Asien. QR-koden kan innehålla en stor mängd olika information; adresser till både avsändare och mottagare, kontaktuppgifter, webbplatser med mera, och mobilappar som Paytm och Mobikwik i Indien anänvder QR-koder för att genomföra transaktioner.

Uppdateringen innebär också att Google har förbättrat flikbytesfunktionen på Ipad för att göra flikar du öppnat mer lättillgängliga.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.