Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple har snart omsatt en biljon dollar på IOS

Apple är på god väg att ha dragit in tusen miljarder dollar på Iphone och IOS enligt beräkningar från en välkänd analytiker.

I år fyller Iphone tio år som produkt, och telefonen beräknas ha sålts i åtminstone 1,2 miljarder exemplar. Detta gör #Iphone till en av världens mest framgångsrika produkter genom tiderna. Förutom Iphone har Apple också släppt andra produkter med operativsystemet #IOS, så som Ipad och Ipod Touch, samt varianter som Watch OS och TV OS. Enligt den ansedde analytikern Horace Dediu på Asymco kommer det att ha sålts över 2 miljarder IOS mot slutet av 2018.

I mitten av 2017 kommer också intäkterna från IOS-produkterna att nå 980 miljarder dollar menar Dediu, motsvarande 8,7 biljoner kronor. Det innebär att Apple närmar sig den anmärkningsvärda milstolpen att ha omsatt 1 biljon dollar på IOS, ett mål som företaget troligtvis når under året enligt Dediu.

Utöver detta har IOS också genererat intäkter för apputvecklare, som tjänat 60 miljarder dollar i App Store, motsvarande 530 miljarder kronor.

"Marknaden snart mättad"

Horace Dediu menar att Apple framgångsrikt byggt upp ett ekosystem runt Iphone och IOS som gör användare benägna att stanna kvar på plattformen. När produkten nu går in i sitt andra årtionde menar Dediu att en lika kraftig tillväxt inte är att vänta. De flesta människor äger nu redan en smart mobiltelefon.

Horace Dediu förutspår istället att Apple kommer att få en allt större del av sin tillväxt från tillbehör så som Apple Watch, Airpods och Apple Pencil. Iphone kommer då allt mer att bli navet i ett nätverk av personliga enheter. På sin webbplats Asymco skriver Dediu:

– Marknaden närmar sig mättnad så målen måste bli att fånga fler användare från Android. Apple har åstadkommit detta tidigare med Mac.

Visste du...?

  • 1 biljon skrivs som en etta följd av tolv nollor.

  • Forskare räknar med att det finns runt 1 biljon arter på jorden, inklusive mikroorganismer. Endast 0,001 procent av dessa organismer är kartlagda. (Källa: Göteborgsposten)

  • 1 biljon sekunder är ungefär 31 700 år (Källa: Wikipedia)

Kommentarer
9 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.