Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rapportera skräppost i Icloud-kalendern

Under helgen började en ny funktion rulla ut till Icloud-användare. Nu går det att rapportera skräppost i Iclouds kalender, men än så länge bara på nätet.

Apple har släppt en ny funktion till sin kalendertjänst. Numera går det att anmäla skräp eller spam som kommer upp i tjänsten. Under de senaste veckorna har många Apple-användare blivit utsatta för mycket skräppost och spaminbjudningar. #Apple har skapat en funktion för att anmäla dessa så att de kan få en överblick över vilka avsändare som skickar skräpposten. Än så länge finns funktionen endast för Icloud-kalenderna via en webbläsare men funktionen kommer troligtvis även komma till de inbyggda apparna i IOS och på Mac inom kort.

I början av november märkte Apple att kalendertjänsten blivit utsatt för spamliknande inbjudningar till diverse event och skräpprodukter. Problemet nådde sin kulmen under Black Friday när skräppostarna försökte utnyttja köpkaoset. Hittills har det inte funnits något bra sätt för Apple-användare att få bukt med problemet men nu rekommenderar Apple sina användare att använda den nya rapporteringen för skräppost. Skräppostknappen dyker upp när du får inbjudningar från personer som inte finns med i din kontaktlista.

Apple har ännu inte officiellt gått ut med funktionen men den började rulla ut hos användare under helgen rapporterar 9to5 Mac. Har du blivit utsatt för mycket skäppost? Även om funktionen endast finns på Iclouds webbplats så synkar alla enheter efter att du gjort anmälan på nätet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.