Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IFA 2016

TV på hjul framtiden för Bang & Olufsen

Bang & Olufsen fortsätter med sitt framgångsrecept, nämligen design och teknik i en tilltalande och dyr kombination.

Danska Bang & Olufsen fortsätter att skapa produkter som är till hälften teknologi och till hälften design. Detta märks tydligt under #IFA-mässan i Berlin där företaget presenterat en ny tv med och två högtalare.

Den smarta tv:n Beovision Horizon har en UHD 4K-skärm och baseras på operativsystemet Android. Apparaten har också en inbyggd sensor som automatiskt justerar bilden utifrån ljusförhållandena i rummet. Eftersom detta är en Bang & Olufsen-produkt har tv:n också fått ett eget formspråk, av vilket den inbyggda högtalaren nedanför bildskärmen bör noteras. Grillen framför högtalaren är skapad i trä, för att ge en taktil och hemtrevlig känsla.

I övrigt utmärker sig Beovision Horizon främst genom att den är utformad för att vara diskret när tv:n är igång, så att allt fokus hamnar på bildskärmen. För att svara mot den moderna människans "flexibla livsstil" finns fyra olika ställ till Beovision att välja mellan. Ett av dem har hjul för att tv:n lätt ska kunna skjutas undan när den inte används. Det finns också ett snurrställ med rund fot och väggfäste. Beovision Horizon finns tillgängliga nu, och kommer i två modeller med bildskärm på 40 tum eller 48 tum. Riktpriserna är 29 995 respektive 39 995 kronor.

Koniska högtalare

Förutom den nya tv:n visade Bang & Olufsen också upp de nya högtalarna Beosound 1 och Beosound 2. Båda är trådlösa och konformade, och kommer i en hel rad olika färger. Flera Beosound kan kopplas samman till ett system, men en högtalare ska enligt B&O räcka för de allra flesta.

Högtalarna är konstruerade i extruderat aluminium, vilket ska ge bra akustiska egenskaper och minska distortion. Den större Beosound 2 skiljer sig utseendemässigt genom fåror upptill, och ljudmässigt genom att separata element för både bas och flera för mellanregister. Den mindre Beosound 1 har ett baselement och ett fullrange-element för ljudet, men har också ett batteri för portabel uppspelning på upp till 16 timmar.

Både Beosound 1 och 2 erbjuder ljud i 360 grader, och kan styras genom ett fåtal rörelser och kommandon på kontrollen på ovansidan. En inbyggd rörelsesensor gör att kontrollerna görs likadant oavsett vilket håll användern kommer ifrån. Givetvis kontrolleras högtalarna också från mobilen, och har stöd för både Airplay, Bluetooth och Google Cast. Dessutom finns inbyggt stöd för Spotify och andra musiktjänster som Deezer, Tuneln och QQ Music.

Beosound 1 finns tillgänglig nu, och kostar 11 995 kronor. Beosound 2 dyker upp i oktober för 15 595 kronor.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.