Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple Watch 2 får GPS och barometer

Apple Watch 2 får bättre batteri och snabbare processor, samt GPS och barometer. Men även den nuvarande Apple Watch får en prestandauppdatering.

Den första versionen av #Apple Watch började säljas i april 2015, och enligt flera rykten kommer en ny version senare i år. Den välkände analytikern Ming-Chi Kuo på KGI Securities publicerade nyligen en rapport med vad han tror att Apple Watch 2 kommer att erbjuda, rapporterar Macrumors.

Kuo har kontakter inom Apples leverantörskedja, och har flera gånger tidigare visat sig ha goda insikter i kommande produkter från företaget. Enligt Kuo kommer #Apple Watch 2 att behålla samma tjocklek och skärmstorlek som dagens modeller, något som analytikern också hävdade i en rapport i april månad.

Trots att formfaktorn blir likartad ska Apple Watch 2 använda en tunnare typ av bildskärm, möjligen baserad på tekniken micro-LED som det ryktades om i juni. Utrymmet som frigörs kommer enligt Kuo att användas för ett större batteri, snabbare processor samt inbyggd GPS och barometer. Kuo uppger dock att Apple Watch 2 inte får någon egen anslutning till mobilnätet, men att LTE-stöd planeras för produkten under 2017.

Uppdaterad Apple Watch 1

Något oväntat uppger Ming-Chi Kuo att Apple inte bara kommer att lansera en Apple Watch 2 senare i år. Även den nuvarande modellen kommer att finnas kvar, men uppdateras med en snabbare processor tillverkad av TSMC. Om detta stämmer skulle det vara en ovanlig strategi för Apple. Visserligen brukar företaget behålla förra årets modeller av Iphone och Ipad och sälja som billigare instegsmodeller, men då utan några prestandaförbättringar. Den nya versionen av Apple Watch 1 får enligt Kuo inga andra nya funktioner, utan GPS, barometer och bättre vattentäthet kommer bara till Apple Watch 2.

Kuo förväntar sig att priserna på Apple Watch sänks när de nya modellerna lanseras, men förtydligar inte om detta specifikt gäller den uppdaterade versionen av Apple Watch 1, eller den befintliga. Förutsatt att ryktena stämmer skulle det alltså kunna finnas hela tre olika modeller av Apple Watch att välja mellan till julhandeln – Apple Watch 1 i originalutförande, en snabbare version av Apple Watch 1 samt en Apple Watch 2 med nya funktioner.

Baserat på Apples tidigare produktlanseringar verkar det dock osannolikt att en såpass ny produktkategori som Apple Watch får så många olika modeller. Mer sannolikt skulle vara att Apple Watch 2 släpps och att den nuvarande modellen blir kvar som instegsmodell, men med ett lägre pris och en uppdaterad processor. Det ska dock understrykas att Apple Watch på många sätt redan varit en annorlunda produkt för Apple, då den säljs i olika material och med stort fokus på att ge klockan ett personligt utförande med olika armband.

Kan släppas redan i september

Kuo uppger inget datum när Apple ska avtäcka nästa version av sin smarta klocka, men ett troligt tillfälle är i september när årets modeller av Iphone också väntas. Apple har än så länge inte avslöjat något datum för sitt september-event, men tidigare rykten uppger att de nya telefonerna börjar säljas vecka 37, som inleds med den 12 september.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.