Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ögonavläsning kommer till Iphone 2018

Om några år kommer du att kunna låsa upp mobilen utan att ens röra vid skärmen, med hjälp av Apples teknik för ögonavläsning.

Sedan 2014 har Apple arbetat på teknik för #ögonavläsning, men än så länge har de inte använt sig av den i någon av sina produkter. Det är däremot på gång. Inom två år kommer ögonavläsning att finnas integrerat i Apples Iphone-modeller, rapporterar 9to5Mac.

Det var revolutionerande när #Touch ID lanserades och användarna kunde börja låsa upp sina mobiler med ett enkelt fingertryck. Men Apple planerar även att lansera en ögonavläsningsfunktion till Iphone.

Funktionen kommer att funka så att den känner igen användarens öga genom att skanna av ögats iris, som genom sina olika mönster och färgkombinationer är lika unikt som en persons fingeravtryck.

Fördelen med ögonavläsning är att användaren kan öppna mobilen utan att ens vidröra den, något som kan vara extremt hjälpsamt i många situationer, bland annat kalla vinterdagar när det sista en vill är att ta ut fingrarna ur vanten. Ett av problemen när en skannar ögat är dock att irisen är dynamiskt och kan ändra form beroende på ljusförhållande eller andra anledningar till att pupillerna vidgas.

Funktionen skulle kunna användas till mer än vara att låsa upp mobilen, på sikt skulle den också kunna kopplas till betaltjänster och fungera som en signatur.

Samtidigt har Samsung gått ut med att teknologi för ögonavläsning troligtvis kommer lanseras med deras nya mobil Galaxy Note 7 redan i senare i år.

Det är mycket möjligt att funktionen kommer komma tidigare än 2018 eftersom mycket kan ändras på två år, men det återstår att se hur långt efter Samsung Apple kommer att tillgängliggöra funktionen för sina användare.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.