Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples 5K-skärm kan få eget grafikkort

Apples uppföljare till Thunderbolt-skärmen ryktas få 5K-upplösning, och även ett eget grafikkort för att låta även klena datorer använda skärmen.

Under onsdagen rapporterade 99mac uppgifter om att Apples nuvarande lager av den åldrande Thunderbolt-bildskärmen håller på att sina i flera butiker. Detta skulle kunna peka mot att en uppdatering är på gång efter flera års väntan.

En utmaning är att en extern bildskärm med 5K-upplösning skulle kräva en både kraftfull och nyare Mac för att fungera, men en ny rapport presenterar nu en möjlig lösning på det problemet. Enligt 9to5mac arbetar Apple mycket riktigt på en ny bildskärm med en upplösning på 5 120 x 2 880 pixel. För att skärmen ska vara kompatibel med så många Mac-datorer som möjligt får den dessutom ett eget grafikkort inbyggt.

En sådan lösning skulle möjliggöra att även datorer som Macbook kan fungera med 5K-skärmen utan att behöva förlita sig på sin egen prestanda. Enligt rapporten förbereds teknologi som tillåter detta till nästa version av OS X, som enligt tidigare rykten kan komma att byta namn till Mac OS. När en dator ansluts till 5K-skärmen kommer den automatiskt att använda det grafikkort som är mest kraftfullt – skärmens eller datorn. Endast ett av korten kan användas åt gången.

Den här lösningen påminner om hur vissa av Apples Macbook Pro utrustats med både integrerade och separata grafikkretsar, och kan växla om automatiskt till det mer kraftfulla – men mer batterislukande – kortet om det behövs.

I övrigt uppges bildskärmen påminna till stor del om de 5K-paneler som används i 27-tumsversionen av Imac. Med tanke på att utvecklarkonferensen WWDC startar inom kort är det möjligt att Apple tar det tillfället i akt för att presentera den nya bildskärmen, även om leveranser börjar ske först senare i år.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.