Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple vill snabbt få ut Apple Pay till fler länder

Apple Pay-chefen Jennifer Bailey berättar att Apple arbetar på att snabbt få ut Apple Pay till fler länder i Europa och Asien.

#Apple Pay är Apples mobila betaltjänst som låter användare betala kontaktlöst med hjälp av sin Iphone eller Apple Watch. Tjänsten finns för närvarande i sex länder, och ett par till finns med på listan över länder som kommer att få under året.

Jennifer Bailey heter Apples chef för tjänsten och i en intervju med Techcrunch berättar hon att företaget arbetar på att snabbt få ut Apple Pay till fler länder i Europa och Asien. Sverige kan fortfarande ligga långt ner på Apples prioriteringslista då Bailey säger att hur stor marknaden är är den primära faktorn som avgör vilka länder som prioriteras.

Hur vanligt det är med kontaktlösa betalningar på en marknad är också en faktor som avgör och det är kanske en fördel för Sveriges del då kontaktlösa betalkort blir allt vanligare och affärskedjor som exempelvis Ica redan har installerat betalterminaler med stöd för kontaktlösa betalningar i sina butiker. Samarbeten med American Express och Visa kan också påverka hur snabbt Apple kan komma igång i ett nytt land.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.