Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple får patent på Ipad-fodral med inbyggd skärm

Ett nytt, beviljat patent skvallrar om många nya möjligheter för Apples Smart Cover-fodral för Ipad. Med tryckkänsliga skärmar som ersätter de nuvarande skyddsplattorna skulle en hel del sysslor kunna göras utan att behöva tända upp den stora Ipad-skärmen.

Det senaste i raden av alla patent som Apple beviljats innefattar en vidareutveckling av deras Smart Cover-fodral för Ipad-enheter. Dagens Smart Cover är trots produktnamnet inte så smart. Förutom att kunna vikas till ett stativ och de magnetiska egenskaperna används fodralets stora ytor inte till något specifikt.

Men i ett nytt, beviljat patent beskriver Apple hur Smart Cover skulle kunna bli smart på många fler sätt. Med inbyggda skärmpaneler där de avlånga skyddsplattorna idag sitter skulle användare kunna få bitvis med användbar information från exempelvis kalender-, meddelande- och påminnelse-apparna, enligt ritningar från patentbeskrivningen. Ett sådant fodral skulle givetvis behöva ström, och Apples beskrivningar och ritningar pekar på att Ipads "Smart Connector", den nya kontakten som sitter på ena långsidan på den nya Ipad Pro-modellerna, kan användas för både kommunikation och strömöverföring.

I patentbeskrivningen anger Apple flera olika användningsområden och tekniska applikationer. Dels att skärmpaneler skulle kunna implementeras på båda sidor av fodralet, men också att vissa eller alla paneler skulle kunna vara tryckkänsliga så att det både ska gå att rita på dem men också interagera med gränssnittet. Apple leker även med tanken om att täcka ena sidan av fodralet med solceller för laddning av Ipad-enheten.

Apple söker och beviljas patent regelbundet, och det är långt ifrån alla beviljade patent som inom kort tid letar sig ut i faktiska produkter. Huruvida och när Apple gör verklighet av dessa idéer återstår att se.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.