Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Ultratunna Macbooks med metallgångjärn på gång

Nya rykten påstår att Apple jobbar på ultratunna Macbook-modeller med metallförsedda gångjärn som ska lanseras under årets andra hälft.

Utöver introduktionen av den nya Macbook-modellen på tolv tum som introducerades i fjol har Apples bärbara datorer i Macbook-familjen använt samma designspråk i flera år. Nya rykten påstår att en större förändring står för dörren.

Enligt rykteskarusellen ska de nya Macbook-modellerna bygga på designen från 12-tumsmodellen men utöka denna med modeller om 13- och 15-tums storlekar. De större modellerna ska erbjuda flera portar, men till skillnad från dagens Macbook Pro-modeller ska samtliga portar vara av typen #USB Type-C. Anledningen till detta uppges vara att datorerna kan göras betydligt tunnare än vad som är möjligt med äldre USB-portar.

Det är för närvarande oklart om de nya modellerna ersätter deras motsvarighet i Macbook Pro-familjen eller om de bara utökar sortimentet. Ett rykte som talar för detta är att de nya modellerna tillsammans med modellen på 12 tum ersätter Macbook Air i produktutbudet. Anledningen till detta uppges vara att Macbook Air hamnar i kläm mellan den tunna formfaktorn hos Macbook 12-tum och den tekniska kapaciteten hos Pro-familjen.

En annan stor förändring med de kommande Macbook-modellerna är att de ska använda sig av en ny gångjärnsdesign mellan dator och locket. Designen ska använda sig av en teknik som kallas "metal injection holding". Företaget bakom lösningen heter Amphenol och ligger även bakom gångjärnslösningen i Microsofts Surface-plattor. Den nya gångjärnskonstruktionen ska vara en av de nödvändiga förändringarna för att de nya datorerna ska kunna bli betydligt tunnare än dagens modeller.

Tidigare rykten påstod att de nya modellerna skulle lanseras under juli månad, men information från Digitimes anger årets andra hälft som ny lanseringsperiod. Även om detta stämmer kan Apple göra datorerna officiella under årets upplaga av WWDC som går av stapeln mellan den 6-10 juni.

Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.