Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kanex fixar ljudutgång på Apple TV

Fjärde generationens Apple TV tillförde många nya funktioner, men den tog också bort den optiska ljudutgången. Detta åtgärdar tillbehörstillverkaren Kanex.

Tidigare versioner av Apple TV har varit utrustade med möjligheten att skicka ut ljud via en optisk ljudutgång, något som gjorde det möjligt att använda den som en Airplay-mottagare. Med fjärde generationens Apple TV togs denna möjlighet bort.

Fjärde generationens Apple TV är utrustad med HDMI-utgång vilket gör den kompatibel med moderna ljud- och hemmabiosystem som använder denna standard. Den som vill koppla ihop sin Apple TV med Airplay-system går dock bet, och utan optisk ljudutgång går det inte heller att spela musik utan bild.

Tillbehörstillverkaren Kanex löser detta med adapterdosan Digital Audio Adapter for Apple TV, en fyrkantig svart dosa som ansluts till din Apple TV via en kort HDMI-kabel. På dosans framsida finns en HDMI-port samt en optisk ljudutgång. Via den optiska ljudutgången stöds både 5.1- och 7.1-surround och digitala format som DTS och Dobly Digital.

Kanex Digital Audio Adapter for Apple TV tillhör inte de billigare tillbehören med en prislapp på cirka 650 kronor med fraktkostnad från USA inräknat, och utöver detta kommer även en importkostnad tillkomma. För den som prompt behöver optisk ljudutgång är det dock billigare än att köpa en ny förstärkare.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.