Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny teknik varnar för dåliga USB-kablar

En ny programvara som installeras på en dator eller mobil enhet kan varna för billiga USB Type-C kablar som inte certifierats.

Dåliga USB Type-C-kablar kan allvarligt skada din dator eller mobila enhet om det vill sig illa. Organisationen USB Implementers Forum arbetar med att certifiera USB-kablar, och har nu utvecklat ett särskilt autentiseringsprotokoll som ska kunna avgöra om en ansluten kabel är godkänd eller inte.

Det innebär att en enhet där protokollet installerats kan varna användaren för att en ansluten kabel saknar certifikat, och inte ta emot laddning från den kabeln. Samma programvara kan också avgöra om en hårddisk ansluten med #USB Type-C är krypterad, innan datorn ens försöker läsa informationen på den, rapporterar Business Wire.

Nyligen beslutade återförsäljaren Amazon att sluta sälja USB Type-C-kablar av låg kvalitet, just för att de riskerar att förstöra enheter de ansluts till, rapporterar Engadget. En ingenjör på Google testade också ett flertal kablar förra året, och fann att endast 3 av 13 testade höll måttet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.