Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple bygger egen molnplattform

Apple vill satsa på att bygga sin egen molnplattform för att bli mindre beroende av Amazon och Microsoft. Men samtidigt verkar Google bli ny partner i molnet.

Apple kan vara på väg att göra som Google och Facebook, nämligen bygga sin egen infrastruktur för att hantera företagets molntjänster. Detta skriver Venturebeat, som uppger att Apple sedan flera månader tillbaka arbetat på detta under namnet "Projekt McQueen". Målet är att bli mindre beroende av konkurrenters plattformar, så som AWS (Amazons webbplattform) och Microsofts Azure.

Apple uppges ha köpt landområden i både Kina och Hong Kong för att kunna bygga fler datacenter för uppgiften. En satsning på att skapa en egen molninfrastruktur skulle givetvis kosta mycket, men Apple räknar att investeringen skulle betala igen sig redan på tre år.

I dagsläget ligger större delen av Itunes-tjänsterna på Microsofts Azure-plattform. I framtiden beräknas dock Apples behov öka så mycket att Microsofts nuvarande kapacitet inte räcker till. Apple skulle därför behöva betala betydligt mer än i dagsläget för att #Microsoft ska bygga ut sina datacenter. Ett mer lockande alternativ är därför att bygga sin egen lösning.

Även ökade krav på prestanda ska vara en bakomliggande orsak. Apple är enligt rapporten inte nöjda med Amazons webbplattform gällande hur snabbt foton och videor kan laddas från molnet till användares IOS-enheter. Även där kan lösningen vara för Apple att bygga ut sina egna datacenter för att hantera en större del av Icloud-tjänsterna själva.

Kan samarbeta med Google

Projekt McQueen är enligt uppgift fortfarande bara en plan, och kan fortfarande slopas om Apple hittar andra, bättre alternativ.

Ett sådant kan vara ärkekonkurrenten #Google, som också erbjuder en molnplattform. Nyligen bestämde sig Spotify för att flytta sin verksamhet dit, och enligt CRN kan en del av Apples Icloud-tjänster snart flytta till Google Cloud Plattform från #Amazon.

De båda jättarna uppges ha slutit ett avtal där Apple betalar Google mellan 3,2 och 5 miljarder kronor för hanteringen. På Twitter skriver Amir Efrati från The Information att flytten kommer att ta ungefär ett år, och affären blir sannolikt ingen stor ekonomisk vinst för Google.

Att Apple flyttar en del av sina tjänster till Googles plattform behöver dock inte utesluta att företaget inte samtidigt planerar sin egen lösning på längre sikt.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.