Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Man erkänner stöld av kändisbilder

Nu erkänner en man i USA att han lurat till sig åtkomst till Icloud- och Gmail-konton tillhörande bland annat flera kändisar i USA.

I september 2014 läckte det ut bilder på ett flertal kändisar efter att deras Icloud-konton hamnat i orätta händer. Nu åtalas en 36-årig man bosatt i USA för att ha lurat till sig åtkomst till kontona.

Mannen ska ha spenderat omkring två år med att övertala personer på nätet, ofta kändisar, att lämna över känslig data som e-postadresser och lösenord genom att låtsas arbeta för Apple eller Google. När han väl fått åtkomst till kontona kom han bland annat över säkerhetskopior från Icloud, en del av vilka som innehöll nakenbilder och videoklipp.

Totalt bröt sig mannen in på ett 50-tal Icloud-konton och 72 Gmail-konton. Mannen erkänner och riskerar 18 månaders fängelse.

Åtalet innehåller inget om att ha läckt bilderna till nätet, utredningen kring vem som gjorde det pågår än.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.