Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Yahoo lägger ner avdelning för egna tv‑program

Yahoo säger upp alla anställda på avdelningen för egna program, vilket lär innebära slutet på tv‑produktioner från bolaget.

Flera företag har de senaste åren börjat producera eget videomaterial för att marknadsföra sina tjänster. Detta gäller inte bara strömmande tjänster som Netflix, utan även andra företag. Amazon gjorde exempelvis förra året den hyllade serien The Man in the High Castle som förnyats för en andra säsong. Som 99mac tidigare rapporterat utvecklar Amazon också en tv-serie med Woody Allen, och enligt flera rykten förbereder också Apple egna produktioner.

Ett annat företag som testat att göra egna tv-program är Yahoo, som bland annat producerat en sjätte säsong av kultkomedin Community. I januari stängde dock #Yahoo ned sin videoportal Yahoo Screen, och nu rapporterar The Information att företaget lägger ner hela sin avdelning för egna tv-program. All relaterad personal uppges ha blivit uppsagd, inklusive avdelningens chef Ian Moffitt som började på Yahoo under 2014.

Nedläggningen är kanske inte helt oväntad, då Yahoo i oktober skrev ned värdet på sin videodivision med 42 miljoner dollar (motsvarande 357 miljoner kronor) enligt Fortune. Yahoos ledning uppgav då att de inte såg några möjligheter att tjäna pengar på tv-serierna. Yahoo uppgav också i början av februari att företaget skulle behöva säga upp 1 600 anställda, eller ungefär 15 procent av sin arbetsstyrka samt stänga flera affärsverksamheter.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.