Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"När det bara fungerar"

Idag vill jag dela med mig av en liten solskenshistoria om hur det gick när jag skulle hjälpa en vän att byta från en väldigt trasig telefon med IOS 5 till en ny Iphone 6 med senaste systemet IOS 9.

Så länge jag kan minnas har jag svarat att jag använder Apples produkter för att de bara fungerar. Magiskt nästan. Det här är förstås en sanning med modifikation, för visst kan deras grejer också strula och ställa till det ibland.

Idag vill jag dela med mig av en historia som nästan känns för bra för att vara sann. En kompis bad mig om hjälp med sin Iphone och jag sa så klart ja, det är ju sådant som vänner gör. Men till saken hör att han använde en Iphone 4S som såg ut som kriget. Det saknades fysiskt flera bitar av telefonen och skärmen var spräckt. Och av någon anledning hade han inte uppdaterat sedan IOS 5, delvis av rädsla för att bli av med något viktigt.

Nu kom han förbi med en sprillans ny Iphone 6S och ville lämna den trasiga telefonen bakom sig.

"Det tar 20 minuter bara att försöka hitta något läge med sladden där den tar laddning. Vore så skönt att slippa det."

Jag spelade cool och sa: "Jaja, det här fixar vi. Inga bekymmer." Men i själva verket hittade jag ingen på nätet som tycktes ha gjort samma sak som jag var på väg att göra. Men friskt vågat hälften vunnet, eller hur?

Jag satte igång att säkerhetskopiera den gamla luren till Itunes, efter att ha försökt länge och väl att få kontakten att sluta glappa. Efter det laddade jag också ned en tredjepartsprogramvara för att manuellt extrahera de så viktiga röstmemona och lite annat smått och gott som min vän verkligen ville vara säker på att ha kvar. Trygg med att allt viktigt nu fanns på flera ställen satte jag igång och uppdaterade hans Iphone 4S till IOS 9. Helt galet att det går att göra det direkt från IOS 5!

Det inte bara gick, utan det gick helt problemfritt dessutom. Allt fanns kvar i telefonen. Jag började andas ut, det här skulle nog faktiskt gå vägen. Jag gjorde en ny säkerhetskopia och pluggade sedan in den nya telefonen. Den behövde en liten uppdateringen innan den gick med på att återställa sig från säkerhetskopian – men alltså på riktigt. Allt kom med och ser ut som innan. Magiskt!

Det är i stunder som den här som jag tillfälligt glömmer alla andra gånger när något gick fel. Det är alldeles fantastiskt när allt bara fungerar och går som man tänkt. Nu återstår bara att se om min kompis kan lära sig leva med IOS 9, men det är en annan historia.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.