Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Android Marshmallow sprids dåligt

Några månader efter att Android Marshmallow släppts används systemet inte ens av en procent av Android-användare.

Precis som Apple brukar Google publicera statistik över vilket operativsystem användare har som ansluter till företagets appbutik, i Googles fall Google Play. Data insamlade under en vecka i januari ger en god bild av hur Googles olika versioner av operativsystemet #Android fördelas över aktiva enheter.

Android 6 Marshmallow lanserades i oktober 2015, ungefär en månad efter Apples senaste system IOS 9. Nyligen rapporterade 99mac att IOS 9 körs på 75 procent av aktiva IOS-enheter, men som siffrorna visar har Marshmallow inte fått samma spridning. Endast 0,7 procent av de Android-enheter som anslutit till Google Play har det senaste systemet installerat. Allra populärast är fortfarande Android 4.4 Kitkat, som släpptes i oktober 2013 – drygt två år sedan.

Viktiga skillnader mellan de båda plattformarna är dock att det finns betydligt fler Android-enheter totalt sett än IOS-enheter, utspritt över en stor mängd olika hårdvarutillverkare. Varken Apple eller Google visar hur många antal enheter som besökt respektive appbutik, så det enda som visas är fördelningen mellan olika operativsystem procentuellt.

Vidare finns en mycket större variation vad gäller prestanda och skärmstorlek hos Android-enheter, vilket kan antas hindra många användare från att uppdatera till ett nytt operativsystem. Oavsett så understryker detta ett praktiskt problem Google har när det gäller att sprida nya versioner av Android med nya funktioner och säkerhetsförbättringar.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.