Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Com hem testar Apple Watch som fjärrkontroll

Com hem betatestar en app för smarta klockor som låter användare styra tv:n från handleden.

Till tv-hörnan hemma kan det behövas flera fjärrkontroller, dessutom har de en benägenhet att försvinna bland soffkuddarna. Något som inte försvinner lika lätt är den smarta klockan du kanske bär runt handleden. Nu håller Com hem på att betatesta en app för smarta klockor med just fjärrkontrollsfunktionalitet för att styra tv:n.

Appen testas för Apple Watch och Android-klockor och tanken är att användare ska kunna göra allt som de gör med den vanliga fjärrkontrollen. Appen fungerar tillsammans med tjänsten Tivo och kan bland annat bläddra mellan kanaler och visa programinformation. Android-användare kan dessutom välja kanal med rösten.

"Att fler enheter och skärmar idag är sammankopplade ger nya möjligheter för hur vi konsumerar tv. På Com hem följer vi noggrant nya konsumentbeteenden och för närvarande kollar vi bland annat på hur wearables kan göra tv-upplevelsen roligare och bättre. Det här testet är en del av detta.

Vi är fortfarande i utvecklingsstadiet, men vi tror att wearables kan göra det enklare att styra tv:n. Det här är en prototyp, men om intresset är stort bland våra kunder, så kanske vi lanserar den i framtiden", säger James Lowther på Com hem i ett pressmeddelande.

För tillfället finns apparna för Apple Watch och Android-klockor alltså inte att testa på riktigt utan intresserade Com hem-kunder får tills vidare nöja sig med det här videoklippet.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.