Bose uppdaterar Soundtouch-familjen

Det trådlösa högtalarsystemet Soundtouch från Bose uppdateras nu med en ny mindre högtalare, Soundtouch 10.

I mars förra året testade vi #Bose trådlösa ljudsystem Soundtouch. Systemet är en konkurrent till exempelvis Sonos och ansluts till användarens Wifi och kontrolleras via en app i en mobil eller surfplatta. Tidigare hade #Soundtouch stöd för Airplay, men det har nu tagits bort från nya enheter och ersatts av möjligheten att spela upp ljud via Bluetooth.

Soundtouch-familjen får nu en ny medlem, en mindre högtalare som heter Soundtouch 10. Den går att använda som den är eller som en del i ett multirum-system med andra Soundtouch-enheter. På ovansidan finns sex förvalsknappar som kan programmeras för att spela upp favoritmusiken direkt. Det följer också med en fjärrkontroll.

Soundtouch 10 erbjuds i svart eller vitt till det rekommenderade priset 1 899 kronor. Den mäter 21,2 centimeter på höjden, 14,1 centimeter på bredden och är 8,7 centimeter djup. Bose kombinerar sin digitala signalbehandling med en ny Unidome-omvandlare som beskrivs som ett 6,4 centimeters kraftpaket med den högsta slaglängden för omvandlare i sin storlek.

Övriga Soundtouch-enheter uppdateras också. Soundtouch 20 och 30 är nu uppe i serie III, och det finns också uppdaterade soundbarhögtalare och hemmabiosystem. Utomhushögtalaren SA-5 är vattentät och passar för uteplatser, balkonger och trädgårdar.