Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Byt tangentbord och mus mot Gest

Gest låter dig byta ut både tangentbord och mus och istället kontrollera din dator eller mobila enhet direkt med händerna.

Kommer ni ihåg Airtype? För lite mer än två år sedan skrev vi om ett nytt sorts tangentbord som skulle låta användarna skriva på vilken yta som helst, eller rent av i luften. Istället för mata in text eller kommandon via ett traditionellt tangentbord skulle man med Airtype placera två band fyllda med rörelsesensorer över handflatorna.

I juni förra året trodde utvecklarna att en färdig produkt skulle kunna släppas till marknaden vid årets slut, men så blev det inte. Istället har de tänkt om och lanserar nu ett Kickstarter-projekt för Gest.

Gest känner av fingrarnas rörelse och kan användas för att kontrollera en dator eller mobil enhet. Du kan använda en Gest, men behöver två (en höger och en vänster) för att kunna skriva så som det var tänkt med Airtype.

Enheten eller enheterna ansluts till din dator eller mobila enhet via Bluetooth och kommer med ett uppladdningsbart batteri.

Kampanjen på Kickstarter drog igång idag och har som mål att samla in 100 000 dollar. Redan nu har de fått in nästan 26 000 dollar, så utsikterna är goda med 29 dagar kvar.

De första exemplaren av Gest planeras vara redo för leverans under november nästa år. För att få en enhet behöver du lägga ut 175 dollar, cirka 1 500 kronor, för att få två behöver du betala 299 dollar, motsvarande 2 500 kronor.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.