Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sonos lanserar nya högtalaren Play:5 och smartare mjukvara

Sonos sitter inte stilla, och lanserar en helt ny version av den populära högtalaren Play:5. Med nya programvaran Trueplay kan Sonos högtalare också kalibreras utifrån omgivningen.

Sonos har blivit ett av de ledande märkena när det gäller smarta högtalarsystem, inte minst genom en stadig ström av uppdateringar till mjukvaran. Nu lanserar Sonos en ny programvara kallad Trueplay, som optimerar högtalarens ljud utifrån var den är placerad i rummet.

Med hjälp av sin smarta mobiltelefon kan en användare "läsa av" rummet genom att analysera hur ljud studsar mot väggar, möbler och andra ytor. Högtalaren justerar därefter ljudet utifrån informationen för att låta så bra som möjligt. Sonos vd John MacFarlane säger:

"Trueplay är ett revolutionerande system som ger musikälskare känslan att de hör det som deras favoritartister försökte åstadkomma när de spelade in musiken, oavsett rummets akustik och högtalarens placering."

Trueplay kommer också till befintliga högtalare i Sonos sortiment genom en mjukvaruuppdatering. Inledningsvis blir den tillgänglig på Play:1, Play:3 och Play:5, men kommer över tid att införas på samtliga av Sonos produkter.

Sonos Play:5 i ny stil

I samband med Trueplay lanserar Sonos också ett nytt flaggskepp som ersätter den befintliga Play:5, men behåller samma namn. Nya Play:5 är utvecklad för att leverera en bred och fyllig ljudbild tack vare sex stycken högtalarelement – tre subwoofers och tre diskanter.

Nya Play:5 är byggd för att stå i horisontellt läge, men kan också i kombination med en annan Play:5 ställas upprätt, och liknar då mer en traditionell uppsättning stereohögtalare. Två enheter kan också sammankopplas horisontellt för att skapa ett ännu bredare stereoljud. Tillsammans med den finjustering av ljudet som Trueplay erbjuder lovar Play:5 runt när det kommer till ljudkvalitet.

Sonos har också lagt en hel del krut på den nya högtalarens design, och Play:5 uppvisar en stilistisk renhet som skiljer sig från sin föregångare. Högtalarna kontrolleras genom mobilappen som vanligt, men har också nya touch-kontroller som gör det enkelt att byta spår, pausa och ändra volymen genom att svepa med fingrarna över högtalaren. Sensorer anpassar också kontrollerna till vilken position högtalaren är placerade i, så att exempelvis volymen alltid höjs uppåt.

Nya Sonos Play:5 kommer att finnas i svart eller vitt, och kommer att bli tillgängliga senare i år tillsammans med nya programvaran Trueplay. Priset för högtalaren är 5 399 kronor inklusive moms.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.