Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Innehållsblockaren Crystal släpper igenom företag som betalar

Innehållsblockeraren Crystal toppar listorna i App Store. Om ett par veckor införs en ny funktion som släpper igenom annonser från företag som betalar.

Turerna kring innehållsblockare i IOS 9 fortsätter. Efter att utvecklaren Marco Arment drog tillbaka sin app Peace har en som heter Crystal toppat listorna, men frågan är om inte en ny funktion i appen kommer att ändra på det.

Crystal utvecklas av Dean Murphy och han berättar att en ny funktion kommer att läggas till i appen om lite drygt en månad som släpper igenom material från företag som betalar, rapporterar Wall Street Journal. Murphy har ingått ett avtal med Eyeo, företaget bakom Adblock Plus. De har sedan flera år tjänat pengar på att annonsnätverk kan betala för att vitlistas och därmed få visa sina annonser även för användare av tillägget.

Det här betyder att IOS-användare med Crystal installerat kan få se annonser beroende på i vilken utsträckning annonsörer anser att det är värt att köpa in sig. Avtalet ger Murphy provision på de intäkter som annonserna som släpps igenom genererar på IOS.

När Crystal uppdateras kommer användare att få två nya inställningar, en för att aktivera eller avaktivera vitlistorna från Adblock Plus, och en för att själv kunna välja specifika sajter där annonser ska visas.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
65 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.