Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple TV på fjärde plats i USA

Apple TV är på fjärde plats bland mediaspelare, men lanseringen av ny hårdvara kan ge den svarta lådan en välbehövlig knuff.

Enligt många rykten kommer Apple i september att lansera en länge omtalad ny version av #Apple TV. Det blir isåfall den första uppdateringen sedan 2012, förutom en mindre revision i mars 2013. Att Apple planerar en ny Apple TV har det ryktats om i över ett år, och den ska enligt uppgift ha varit planerad att debutera på WWDC i juni, men senarelades i sista stund till september.

Kör IOS 9

Enligt en rapport från 9to5mac väntas en ny Apple TV erbjuda både ny och snabbare hårdvara och förbättringar i mjukvaran. Den nya enheten uppges likna den nuvarande svarta lådan, men bli något plattare och bredare. Troligtvis blir enheten fortfarande i plast för att underlätta anslutning tll trådlösa nätverk.

En ny fjärrkontroll kommer också att introduceras med stöd för både IR och Bluetooth. Möjligen kommer kontrollen också ha stöd för Force Touch och ha en inbyggd mikrofon och högtalare som kan användas för spel och att kommunicera med Siri.

Den digitala assistenten väntas bli en viktig del för att styra den nya Apple TV, och kommer att använda de nya proaktiva sökfunktionerna som kommer med IOS 9. Detta skulle möjliggöra att söka efter filmer och annan media över många olika tjänster samtidigt så som Netflix, Itunes och HBO.

Slutligen kommer Apple TV att få en egen App Store med fullt stöd för appar från tredje part. Fokus uppges ligga på videoappar, men även spel och nyhetsappar lär dyka upp. Användargränssnittet ska enligt rapporten bli uppdaterat och mer likna #IOS 9 än den nuvarande versionen. Det nya gränssnittet ska underlätta att bläddra mellan stora mängder filmer och tv-serier, men den grundläggande designen med ett rutnät av ikoner kommer att vara detsamma.

Fjärde plats i USA

Kanske kan ny hårdvara göra Apples mediaenhet mer populär i amerikanska hem. Enligt en ny undersökning från Parks Associates ligger försäljningen av Apple TV under enheter från konkurrenterna Google, Amazon och Roku i USA.

Roku är det mest populära märket och står för 34 procent av sålda enheter. Google placerar sig på andra plats med 23 procent för sin spelare Chromecast. Amazon med sin enhet Fire TV är tredje mest populär, och har därmed knuffat ner Apple på fjärde plats sedan 2014. Tillsammans står de fyra aktörerna för 86 procent av marknaden.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.